Sunderland-Arsenal: Här är oddsen!

I eftermiddag fortsätter Arsenal jakten på en Champions League-plats och för motståndet står idag Sebastian Larssons Sunderland. Det är inte en helt enkel uppgift för Wenger och hans manskap, men spelbolagen håller ändå Arsenal som ganska klara favoriter. 

Sunderland tillhör de sämre hemmalagen i Premier League och tolv hemmamatcher har bara resulterat i fyra segrar och 16 inspelade poäng. Det är faktiskt bara fyra lag i hela ligan har ett sämre hemmafacit. De släpper dock bara in ett mål per match i snitt och i hälften av sina hemmamatcher har de faktiskt hållit nollan.

Sunderland fick stryk mot Reading förra helgen efter ett sent avgörande och poängbehovet börjar nu bli större och större. Det gäller att plocka trepoängare, framför allt mot lagen på den nedre halvan, annars riskerar Sunderland att åter igen bli indragna i striden kring nedflyttningsstrecket.

Arsenal har just nu den där sjätteplatsen som betyder europaspel nästa säsong. De har dock betydligt högre ambitioner än så och just nu fattas bara fyra poäng upp till lokalkonkurrenten Tottenham som innehar den fjärde och sista Champions League-platsen.

Gunners har haft ett ganska tufft spelprogram så här långt 2013. De enda förlusterna har kommit mot Chelsea respektive Manchester City och är egentligen inget som Arsenal behöver skämmas för. Förra helgen blev det en mycket viktig 1-0-seger mot Stoke efter ett turligt frisparksmål av Podolski.

Det känns ändå som att Arsenal möjligen har något på gång. Det har sett något bättre ut på slutet och det är viktigt att nyckelspelare som Giroud har börjat leverera på allvar. Nämnde Podolski har också varit mycket bra de senaste matcherna och svarade som bland annat för tre assist i storsegern mot West Ham i slutet av januari.

Höstmötet lagen emellan i augusti slutade mållöst, 0-0 på Emirates Arena i London.

SUNDERLAND-ARSENAL

Bäst odds just nu
1: 4,50 hos Bet365
X: 3,70 hos Betsson
2: 1,91 hos Bet365

Vilken kanal sänder Sunderland-Arsenal?

Matchen startar kl. 16.00 och visas på Viasat fotboll. Du kan också se den på streamingtjänsten Viaplay.