Sverige-Argentina: Odds på kvällens landskamp

I kväll är det dags för en riktig höjdare på Friends Arena. Argentina kommer på besök, vilket innebär att vi kommer att få se världens bäste fotbollsspelare de senaste åren på svensk mark. Vi pratar så klart om Leo Messi, en av huvudanledningarna till att det utsålt ikväll. Argentina är oddsmässiga favoriter hos spelbolagen – men hur lirar du?

Argentina är rankade som världens tredje bästa landslag, efter Spanien och Tyskland. Sverige i dagsläget rankad som nummer 19. Även om FIFA-rankingen är ett väldigt trubbigt mätinstrument så säger det ändå en hel del om skillnaden på lagen i kvällens match. Argentina är en världsnation – det är inte Sverige; hur gärna vi än vill tro det.

Matchen är viktig för Sverige på så sätt att det är det sista genrepet inför VM-kvalmatchen mot Irland som spelas i mars. I rapporterna från träningarna har vi hört att det svenska laget bland annat har specialtränat fasta situationer, vilket kan tyckas vara klokt med tanke på det dåliga facitet på dessa i bland annat EM-slutspelet.

Sverige kommer att ställa upp med följande startelva:

Isaksson
Lustig, Granqvist, J. Olsson, M. Olsson
Svensson, Källström
Sebastian Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Alexander Kacaniklic
Tobias Hysén.

Förhandsbeskeden pekar på att matchens båda huvudprofiler, Leo Messi och Zlatan Ibrahimovic kommer att spela en halvlek.

Ett varningens finger…

Glöm aldrig bort att det här är en träningsmatch. Andra halvlek kommer med stor sannolikhet bli ganska söndertrasad av byten och båda lagen lär lufta spelare som är en bit i från den ordinarie startelvan. Detta sätter i viss mån kvalitetsskillnaden mellan lagen ur spel. Det kommer alltid att finnas unga hungriga spelare som vill visa vad de går för, medan mer rutinerade spelare som känner sig säkra på sin landslagsplats, ibland kan ha något svårare att hitta den där rätta motivationen.

SVERIGE-ARGENTINA

Bäst odds just nu
1: 3,80 hos Bet365
x: 3,50 hos Bet365
2: 2,10 hos Bet365 och Ladbrokes

Vilken kanal sänder Sverige-Argentina?

Matchen startar kl. 20.30 på Friends Arena och sänds på TV4.