Valencia-PSG: Odds på Champions League

Äntligen är det dags! Slutspelet i Champions League drar igång och vi får den närmaste tiden chansen att följa de allra bästa lagen i Europa i deras kamp om den åtråvärda bucklan. Vi börjar med att ta en titt på Valencia-PSG där Zlatan och company ska försöka få med sig ett bra resultat inför returen hemma i Paris.

Paris Saint-Germain är ett lag i medgång just nu. De radar upp segrar hemma i Frankrike och deras facit så här långt i Champion League har varit strålande. Det ska bli vansinnigt intressant att se hur väl de står sig mot högklassigt internationellt motstånd och vi kommer att få ett första indikation på det i kväll.

Troligtvis är det något eller några år för tidigt för att PSG på allvar ska kunna utmana de allra bästa lagen i Europa, men Valencia känns faktiskt som ett lag som de bör kunna ha en god chans mot över två möten. Det känns som om Ancelotti börjar få ganska bra koll på spelet och det går allt längre mellan dipparna.

Zlatan Ibrahimovic spelade som bekant bara en halvlek i förre veckans landskamp mot Argentina. Även i helgens genrep i ligan mot Bastia vilades lagets svenske storstjärna. Han kom dock in i den andra halvleken och svarade då i vanlig ordning för ett mål.

Vad som säkerligen oroar lite i PSG-lägret är att både Thiago Motta och framför allt försvarsgiganten Thiago Silva saknas i truppen på grund av skador. Vi minns alla hur darrigt PSG-försvaret stundtals var innan Thiago Silva anslöt till laget och detta är givetvis något som Valencia kommer att försöka utnyttja till fullo.

Valencia ligger femma i la Liga, mycket tack vare poängen de har skrapat ihop på hemmaplan. De har bara släppt in åtta mål på tolv hemmamatcher, vilket faktiskt är bättre än självaste Barcelona. I hela serien är det bara Atletico Madrid som är mer målsnåla bakåt på hemmaplan.

Spanjorerna har en stigande formkurva och spelade oavgjort mot FC Barcelona så sent som för en vecka sedan. Bortsett från stjärnsmällen (0-5 på hemmaplan) mot Real Madrid så är Valencia obesegrade i la Liga så här långt under 2013. I genrepet nu i helgen blev det dock oväntat tufft mot bottenlaget Celta. Valencia vann till slut med 1-0 efter avgörande av Valdez i den 92:a matchminuten.

Valencia är favoriter hos spelbolagen och hemmasegern går i skrivande stund att spela till som högst omkring 2,40. Krysset, som faktiskt är ett hyggligt vanligt resultat i det första av två möten, står i 3,30 och seger för Paris SG går att hitta till liknande nivåer.

VALENCIA-PARIS SAINT-GERMAIN

Bäst odds just nu
1: 2,41 hos Betfair
X: 3,30 hos Bet365
2: 3,25 hos Bet365

Vilken kanal sänder Valencia-PSG?

Som vanligt i Champions League så startar matcherna kl. 20.45 och du kan se den på Viasat Fotboll. Samtidigt spelas Celtic-Juventus i TV6.