Barcelona-Milan: Marknadens högsta odds!

I dag är det dags för returmöte mellan Barcelona och Milan och frågan som fotbollsvärlden ställer sig är om Barca ska kunna vända 0-2-underläget från matchen i Milano senast. De flesta bedömare tror att den uppgiften kommer att bli allt för svår för Barcelona, men att de kommer att vinna dagens match på Camp Nou – ja, det är i alla fall spelbolagen övertygade om.

Milan svarade för en mycket imponerande insats senast då de på hemmaplan lyckades göra två mål på Barcelona samtidigt som de höll tätt bakåt. De har gett dem bästa tänkbara förutsättningar inför kvällens returmöte. Att de inte släppte in något mål hemma på San Siro kan visa sig bli väldigt betydelsefullt. Ju längre de lyckas hålla nollan bakåt intakt i kväll, desto större blir pressen på Barcelona.

Lagmaskinen Barcelona har den senaste tiden fått rejält med grus i maskineriet (nåja, allt är relativt…). Förutom förlusten mot Milan så har de även åkt på dubbla prestigeförluster mot ärkerivalen Real Madrid, något som lär svida ordentligt ända in i själen på katalanerna. Real är ju dessutom vidare i Champions League efter segern mot Manchester United, så Barca lär göra allt som står i deras makt för att vända på steken ikväll.

Barcelona har inget annat alternativ än att satsa framåt i kväll. Om de kan få in ett tidigt mål kan Milan börja darra och med spelare som Messi, Xavi och Iniesta behövs det inte många ögonblicks okoncentration hos motståndarna innan det rasslar i nätet. Samtidigt som de måste göra mål, så får de heller inte blotta sig allt för mycket bakåt. Ett insläppt mål innebär nämligen med stor sannolikhet att de kommer att bli utslagna ur Champions League redan i åttondelsfinalen, vilket vore en av de största skrällarna på många år i turneringen.

Förutsättningarna

Milan har med sig 2-0 från matchen i Italien förra veckan. Det innebär att de har råd att förlora kvällens match och ändå ta sig vidare till kvartsfinal i Champions League. Det innebär också att om de lyckas göra ett mål på Camp Nou i kväll så måste Barcelona göra fyra. 2-0 till Barca innebär förlängning och eventuellt straffavgörande.

Oddskommentar

Barcelona har hemmaplan och är extremt favorittippade hos spelbolagen. Bortasegern står så högt som omkring tio gånger pengarna och den raka ettan ger  bara omkring 1,30 hos de flesta bolagen.

BARCELONA-MILAN

Bäst odds just nu
1: 1,33 hos Bet365
X: 6,25 hos Bwin
2: 10,00 hos Betsson

Specialspelet: Vilket lag går vidare?

Barcelona: 2,30
Milan: 1,65

Odds från Bet365.com (1000 kr i bonus till nya spelare)

Vilken kanal sänder Barcelona-Milan?

Matchen, som i vanlig ordning startar kl. 20.45, visas på Viasat Fotboll. Du kan också se den på Viasats streamingtjänst Viaplay om du har ett abonnemang där som ger dig tillgång till sportutbudet.