Manchester United-Real Madrid: Odds på returmötet!

Dortmund och Sjakhtar får ursäkta, men det råder ingen tvekan om att det är Manchester United-Real Madrid som är kvällens och hela åttondelsrundans hetaste Champions League-match. I kväll är det dags för returmöte och en hel fotbollsvärld håller andan av förväntan.

Real Madrid har, efter sin bedrövliga liga-säsong, nu fått ordentligt med luft under vingarna. Två raka segrar mot värsta rivalen Barcelona var precis vad laget behövde och vi har de senaste veckorna fått se skymtar av det fantastiskt effektiva Real Madrid som  vann la Liga i fjol.

Manchester United är som vi har sagt så många gånger en fantastisk lagmaskin. Det finns fullgoda ersättare på så gott som samtliga positioner och just truppens bredd möjliggör en kontinuerlig rotation av spelare. Ni som såg Uniteds genrep mot Norwich i helgen såg att en viss Wayne Rooney presenterade sig i slutet av matchen. En riktig rökare smällde han dit från distans och kan han behålla den känslan kan han komma att spela en avgörande roll i kvällens drabbning.

Det är är två av världens absolut bästa lag och att försöka värdera trupperna eller ge sig på att göra någon slags jämförelse position för position känns tämligen meningslös. Det är två kvalitetslag och det som avgör är inställning, dagsform och till och med tur i viss mån. Något som heller inte ska underskattas är det taktiska spelet lagens managers emellan. Både Mourinho och Ferguson har ju som bekant mer än en räv bakom varje öra.

Båda lagen har matchvinnare av rang på planen och jag tycker inte att man kan säga att något av lagen är bättre än det andra. Det låter som en klyscha, men jag tror faktiskt att tillfälligheter kommer att avgöra vilka som går vidare till kvartsfinal. En individuell prestation, eller ett individuellt misstag för den delen, kan vara det som gör skillnaden i kväll.

Förutsättningarna

Det första mötet slutade 1-1 vilket innebär att Manchester United har ett bortamål med sig i ryggsäcken. Vid 0-0 i kväll är det alltså United som tar sig vidare till kvartsfinal. 1-1 innebär förlängning och eventuellt straffar. Alla övriga oavgjorda resultat innebär att Real avancerar i kraft av fler gjorda bortamål.

Oddskommentar

Spelbolagen håller formstarka Real Madrid som favoriter, trots bortaplan. De har onekligen visat upp starka resultat den senaste tiden och segrarna mot Barcelona lär ha gett upphov till en härlig och välbehövlig självförtroende-boost. Jag kan köpa att Real är favoriter, men vi ska för guds skull inte glömma att även Manchester United har visat god form. Ett odds på över tre gånger pengarna på Manchester United på hemmaplan ska aldrig föraktas!

MANCHESTER UNITED-REAL MADRID

Bäst odds just nu
1: 3,10 hos Bet365 (1000 kr i bonus till nya kunder)
X: 3,71 hos Bet365
2: 2,35 hos Expekt

Vilken kanal visar Manchester United-Real Madrid?

Matchen drar igång kl. 20.45 på Old Trafford och i Sverige kan du se den på Viasat Fotboll. Om du har ett abonnemang hos Viaplay kan du även följa matchen den vägen.