Odds på Real Madrid-Dortmund

Det är dags för avgörandet i semifinalmötet mellan Real Madrid och Dortmund och spelbolagen är tämligen övertygade om att det blir spansk seger i kvällens match. Dortmund har ju som bekant 4-1 med sig i ryggen inför kvällens möte och Real måste prestera något utöver det vanliga för att göra det här spännande.

Dortmund imponerade på en hel fotbollsvärld senast när de utmanövrerade självaste Real Madrid med stora siffror. Det var nog inte många som hade vågat gissa på det, även om vi visste att tyskarna har ett bra lag. Samtidigt var det otroligt nära att de blev utslagna i kvartsfinalen av Malaga där de svarade för en närmast mirakulös vändning i slutminuterna.

Lewandowski hade sitt livs kväll och svarade för hela fyra fullträffar (varav en på straff) och var så klart den enskilt största anledningen till den tyska segern. Givetvis är Dortmund storfavoriter att ta sig till final. De har tre plusmål med sig in på planen i kväll, och trots att Real har fördel av hemmaplan så ska det otroligt mycket till om de ska lyckas vända på steken.

Real Madrid har satt sig i en riktigt knivig situation. Många trodde (däribland jag) att 1-1-målet i slutet av första halvlek senast skulle ta Real Madrid in i matchen igen. Istället blev det helt tvärt om. Trots det psykologiskt lägliga målet tog istället Dortmund över och körde fullständigt över Mourinhos manskap i den andra halvleken.

Förutsättningarna

Dortmund vann mötet i Tyskland för en vecka sedan med hela 4-1. Det innebär att om Real Madrid vinner med 3-0 så går de vidare på bortamålet de gjorde sist. 4-1 till Real innebär förlängning och eventuellt straffar.

Real Madrid behöver få hål på Dortmund tidigt i matchen och de lär satsa offensivt redan från början. Låt oss säga att vi går till halvtidsvila med en 2-0-ledning för hemmalaget – ja, då kan det bli en riktigt spännande andra halvlek i Madrid…

Oddskommentar

Real är storfavoriter i kvällens match och ettan går som bäst att spela till omkring 1,60. Om du tror att Dortmund kan följa upp succén senast med ännu en seger så kan du hitta tvåan till strax över 5,50 gånger insatsen. Krysset lirar du i skrivande stund till lite knappt fem gånger pengarna.

REAL MADRID-DORTMUND

Bäst odds just nu
1: 1,60 hos Svenska spel
X: 4,75 hos Bet365
2: 5,60 hos Unibet

Vilken kanal visar Real Madrid-Dortmund?

Matchen visas på TV6 och startar, precis som vanligt när det gäller Champions League, kl. 20.45. Du som har ett Viaplayabonnemang kan givetvis också följa matchen där via livestreaming.