Speedway-GP på Friends Arena: Här är oddsen!

Mycket talar för att världsmästaren i speedway 2013 kommer att koras på svensk mark. Britten Tai Woffinden leder GP-serien med 22 poäng och det ska till ett smärre under för att Jaroslaw Hampel som är den förare som närmast jagar, ska kunna utmana om titeln.

VM-tvåan Emil Sajfutdinov meddelade tidigare i veckan att hans säsong är över på grund av den skada han ådrog sig i polska Torun i slutet av augusti. Sajfutdinov missade även GP-tävlingen i Slovenien senast och det som länge såg ut att bli en rafflande strid om VM-titeln verkar nu i stället bli en relativt odramatisk historia. Det är så klart tråkigt att en skada ska få en så avgörande betydelse, men samtidigt är det en del av sporten.

Ställningen i GP-serien

1. Tai Woffinden, 134 p
2. Emil Sayfutdinov, 114 p
3. Jaroslaw Hampel, 112 p
4. Nicki Pedersen, 108 p
5. Niels-Kristian Iversen, 101 p

Maximalt kan en förare köra in 22 poäng på en deltävling. Eftersom det är precis den differensen som skiljer mellan Woffinden och Hampel så innebär det i praktiken att om den unge britten tar fler poäng än Hampel på Friends arena så är han klar världsmästare 2013.

Oddskommentar

VM-ledaren Tai Woffinden är även oddsmässig favorit till segern i skandinaviens GP. I skrivande stund ger ett spel på britten lite drygt fyra gånger insatsen. Andrahandsfavorit är Darcy Ward, tätt följd av utmanaren Hampel som just nu ger sju gånger pengarna.

Svenskarna har haft en tung säsong och befinner sig långt ner i resultatlistan. Givetvis återspeglas det även i oddsen och spel på någon av hemmaförarna ger riktigt bra klirr i kassan. Hoppas dock inte för mycket. Ingen av svenskarna har presterat i närheten av sin förmåga den här säsongen och vi ska nog vara väldigt nöjda om någon av dem lyckas att ta sig till semifinal.

Odds: Vem vinner Skandinaviens GP?
Tai Woffinden, 4,25
Darcy Ward, 6,50
Jaroslaw Hampel, 7,00
Niels-Kristian Iversen, 8,50
Nicki Pedersen, 9,00
Greg Hancock, 11,00
Tomasz Gollob, 12.00
———
Andreas Jonsson, 20,00
Fredrik Lindgren, 30,00
Antonio Lindbäck, 40,00
Kim Nilsson, 75,00

Oddsen kommer från Svenska spel.

Vilken kanal visar VM i speedway?

Skandinaviens GP från Friends arena visas på TV10 och på Viasat Motor med start kl. 19.00 på lördag. Givetvis kan även du som har ett Viaplay-abonnemang följa matchen via livestreaming.