Speedway-GP på Friends Arena: Här är oddsen!

18 september, 2013

Mycket talar för att världsmästaren i speedway 2013 kommer att koras på svensk mark. Britten Tai Woffinden leder GP-serien med 22 poäng och det ska till ett smärre under för att Jaroslaw Hampel som är den förare som närmast jagar, ska kunna utmana om titeln.

VM-tvåan Emil Sajfutdinov meddelade tidigare i veckan att hans säsong är över på grund av den skada han ådrog sig i polska Torun i slutet av augusti. Sajfutdinov missade även GP-tävlingen i Slovenien senast och det som länge såg ut att bli en rafflande strid om VM-titeln verkar nu i stället bli en relativt odramatisk historia. Det är så klart tråkigt att en skada ska få en så avgörande betydelse, men samtidigt är det en del av sporten.

Ställningen i GP-serien

1. Tai Woffinden, 134 p
2. Emil Sayfutdinov, 114 p
3. Jaroslaw Hampel, 112 p
4. Nicki Pedersen, 108 p
5. Niels-Kristian Iversen, 101 p

Maximalt kan en förare köra in 22 poäng på en deltävling. Eftersom det är precis den differensen som skiljer mellan Woffinden och Hampel så innebär det i praktiken att om den unge britten tar fler poäng än Hampel på Friends arena så är han klar världsmästare 2013.

Oddskommentar

VM-ledaren Tai Woffinden är även oddsmässig favorit till segern i skandinaviens GP. I skrivande stund ger ett spel på britten lite drygt fyra gånger insatsen. Andrahandsfavorit är Darcy Ward, tätt följd av utmanaren Hampel som just nu ger sju gånger pengarna.

Svenskarna har haft en tung säsong och befinner sig långt ner i resultatlistan. Givetvis återspeglas det även i oddsen och spel på någon av hemmaförarna ger riktigt bra klirr i kassan. Hoppas dock inte för mycket. Ingen av svenskarna har presterat i närheten av sin förmåga den här säsongen och vi ska nog vara väldigt nöjda om någon av dem lyckas att ta sig till semifinal.

Odds: Vem vinner Skandinaviens GP?
Tai Woffinden, 4,25
Darcy Ward, 6,50
Jaroslaw Hampel, 7,00
Niels-Kristian Iversen, 8,50
Nicki Pedersen, 9,00
Greg Hancock, 11,00
Tomasz Gollob, 12.00
———
Andreas Jonsson, 20,00
Fredrik Lindgren, 30,00
Antonio Lindbäck, 40,00
Kim Nilsson, 75,00

Oddsen kommer från Svenska spel.

Vilken kanal visar VM i speedway?

Skandinaviens GP från Friends arena visas på TV10 och på Viasat Motor med start kl. 19.00 på lördag. Givetvis kan även du som har ett Viaplay-abonnemang följa matchen via livestreaming.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.