Champions League: Semifinalerna lottade!

Fyra lag återstår och bland dem ska segraren i årets upplaga av Champions League koras. Storlag som Manchester United och Barcelona som vi har vant oss vid att se de här sammanhangen finns inte längre med, utan istället står det mellan Bayern München, Chelsea, Real Madrid och Atletico Madrid.

Champions League, semifinaler

Real Madrid-Bayern München (22 april, returmatch i Madrid 30 april)
Atletico Madrid-Chelsea (23 april, returmatch i London 29 april)

Det blir alltså ett riktig supermöte, en match som många kommer att betrakta som den moraliska finalen. Bayern München och Real Madrid gör upp om en plats i finalen, vilket kommer att bli en otroligt intressant matchserie. Ska man kora någon slags vinnare i den här lottningen så ska det nog vara Chelsea. Även om Atletico svarade för en heroisk insats mot Barcelona så måste de, åtminstone på förhand, rankas som det sämsta laget av de fyra.

Idag har även semifinalerna i Europa League lottats. Det blir där en helspansk matchserie mellan Sevilla och Valencia, medan Juventus ställs mot portugisiska Benfica.

Europa League, semifinaler

Sevilla-Valencia
Juventus-Benfica

Finalen i Europa League spelas i år i Turin, vilket torde vara en extra morot för Juventus. Seger mot Benfica, innebär alltså en drömfinal på hemmaplan mot något av de spanska lagen i den andra semifinalen.

Vilka vinner Champions League?

Bayern München 2.50
Real Madrid 3.75
Atletico Madrid 4.50
Chelsea 5.50
Odds från Bet365.com

Det är värt att notera att Spanien har hela fyra lag framme i semifinal i de europeiska cuperna. Det är ett otroligt imponerande facit och säger en hel del om kvaliteten på la Liga. Det har i många år talats om att ligan i Spanien egentligen bara består av två lag, en sanning som det nu finns all anledning att ifrågasätta.

Vilka vinner Europa League?

Juventus 2.00
Benfica 4.50
Sevilla 5.00
Valencia 5.50
Odds från Bet365.com