Oddsen på fotbolls-VM

Sommarens stora fotbollsfest står för dörren, och trots att det inte blir något svenskt deltagande så är intresset kring fotbolls-VM, som alltid, enormt. Vi har kikat närmare på oddsen inför VM i Brasilien – vilka är egentligen favoriter?

Om man ska döma efter oddsen så kommer VM-guldet att hamna i Sydamerika. Värdnationen Brasilien är favoriter att ta hem pokalen, tätt följda av Leo Messis Argentina. Bland de europeiska nationerna rankas Tyskland och Spanien i en klass för sig medan, kanske något överraskande, Belgien ses som det tredje bästa laget i Europa.

Giganter som Italien, England och de regerande världsmästarna Spanien återfinns lite längre ner i listan precis som Sveriges banemän från Portugal.

Vi får som sagt se fram emot ytterligare ett mästerskap utan den svenska landslaget, vilket naturligtvis är väldigt tråkigt. Och trots att det var nära att vi kvalade in, så får vi nu istället njuta av en förhoppningsvis bra turnering. Alla förutsättningar finns för det – bra lag och bra spelare. Vilka som är allra bästa återstår dock att se.

Vilket lag blir världsmästare?

Brasilien 4,00
Argentina 5,00
Tyskland 7,00
Spanien 7,50
Belgien 21,00
Frankrike 23,00
Italien 26,00
England 29,00
Portugal 29,00
Uruguay 29,00
Holland 34,00
Chile 41,00

Odds på övriga lag hittar du här >>