Odds på kvartsfinalerna i fotbolls-VM

Vi har kommit fram till kvartsfinalerna i fotbolls-VM och vi har tagit en närmare titt på de fyra matcher som spelas på fredag respektive lördag. Under turneringen har vi sett en del giganter falla. Mest överraskande var nog att Spanien inte ens tog sig vidare från gruppspelet. När vi nu är framme i kvartsfinalspelet kan vi dock notera att det är de åtta gruppsegrarna som tagit sig vidare.

Den första kvartsfinalen spelas mellan värdnationen Brasilien och Colombia. Det innebär att vi kommer att få minst ett sydamerikanskt lag i semifinal. Brasilien är givetvis klara favoriter att ta sig vidare, men vi ska absolut inte underskatta Colombia.

Brasilien-Colombia

Bäst odds just nu
1: 1,87 hos Unibet
X: 3,75 hos Bet365
2: 4,75 hos Bet365

Den andra kvartsfinalen blir en heleuropeisk uppgörelse mellan Frankrike och Tyskland. Hos spelbolagen är tyskarna relativt klara favoriter på förhand, och vi vet att de brukar vara väldigt starkan när det drar ihop sig i turneringarna.

Frankrike-Tyskland

Bäst odds just nu
1: 3,20 hos Bet365
X: 3,30 hos Bet365
2: 2,45 hos Unibet

På lördag är det dags för Holland mot Costa Rica. De sistnämnda hade nog inte många tippat som ett kvartsfinallag på förhand, och enligt oddsen så slutar deras resa här. Holland hade en tuff åttondel och tog sig vidare efter en mycket tveksamt dömt straff, där Arjen Robben föll misstänkt lätt i Mexikos straffområde. Holland är utan tvekan kvartsfinalernas största favorit.

Holland-Costa Rica

Bäst odds just nu
1: 1,50 hos Bet365
X: 4,35 hos Unibet
2: 8,00 hos Bet365

Den sista kvartsfinalen spelas mellan Argentina och Belgien. På förhand känns det som en ganska öppen historia, men det känns ändå som att Argentina kommer att dra det längsta strået. Kanske inte så mycket för att de är ett klart bättre lag, utan främst för att de har Leo Messi i laget. Han trånar efter att få lyckas i ett stort mästerskap och jag tror inte det är omöjligt att vi får se honom som matchvinnare mot Belgien. Oddset på Belgien ser dock en smula smaskigt ut…

Argentina-Belgien

Bäst odds just nu
1: 2,15 hos Unibet
X: 3,40 hos Bet365
2: 3,75 hos Bet365 (uppdatering: 3,80 hos Wille Hill)