Äntligen: Nu startar Premier League

14 augusti, 2014

På lördag är det dags för premiär i det som vi brukar kalla världens bästa fotbollsliga. Först ut är Manchester United som ska ta emot Swansea hemma på Old Trafford. För United är det en mycket viktig premiär; ett avstamp inför den säsongen som ska återföra laget upp till toppen efter förra årets fiaskoartade insats i ligan.

I år har längtan mildrats en smula av sommarens fotbolls-VM, men vi är många som har väntat, väntat och väntat. En helg utan fotboll från England är helt enkelt ingen riktig helg. Men nu är väntan över och vi kan åter igen sjunka ner i soffan och följa vårt favoritlag.

Inför en ny säsong är frågorna alltid många. Trots träningmatcher och försäsongsturneringar så är det alltid lite svårt att veta var lagen står formmässigt. Många förväntar sig att Manchester United ska resa sig ur askan under nya managern Van der Gaal, och det ska bli mycket intressant att följa. De har imponerat under försäsongen, men det behöver som sagt inte innebära att framgångarna kommer per automatik.

Liverpool har presenterat flera spännande nyförvärv, men annars är det så klart ”tappet” av Suarez som är den största förändringen i truppen. Laget gjorde en riktigt bra säsong förra året och var med i striden om ligatiteln in i det sista. I år ska de även kombinera ligaspelet med spel i Champions League, vilket kräver en bred trupp för att lyckas med. Även här ska det bli ytterst spännande att följa hur säsongen utvecklar sig.

I vanlig ordning handlar det om storlagen i förhandssnacket. Manchesterlagen, Liverpool, Arsenal och Chelsea. Vi hittar den kommande ligamästaren i den skaran. Allt annat vore en riktig knallsensation. Men många matcher ska spelas innan dess och vi ser fram emot en riktigt bra och underhållande Premier League-säsong.

Matcherna som spelas under premiärhelgen är…

Lördag 16 augusti
Manchester United-Swansea (Visas kl. 13.40 på Viasat Fotboll)
Leicester-Everton (Visas kl. 15.50 på Viasat Sport)
Queens Park Rangers-Hull
Stoke-Aston Villa
West Bromwich-Sunderland
West Ham-Tottenham (Visas kl. 15.55 på Viasat Fotboll)
Arsenal-Crystal Palace (Visas kl. 18.25 på Viasat Fotboll)

Söndag 17 augusti
Liverpool-Southampton (Visas kl. 14.25 på Viasat Fotboll)
Newcastle-Manchester City (Visas kl. 16.55 på Viasat Fotboll)

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.