Äntligen: Nu startar Premier League

På lördag är det dags för premiär i det som vi brukar kalla världens bästa fotbollsliga. Först ut är Manchester United som ska ta emot Swansea hemma på Old Trafford. För United är det en mycket viktig premiär; ett avstamp inför den säsongen som ska återföra laget upp till toppen efter förra årets fiaskoartade insats i ligan.

I år har längtan mildrats en smula av sommarens fotbolls-VM, men vi är många som har väntat, väntat och väntat. En helg utan fotboll från England är helt enkelt ingen riktig helg. Men nu är väntan över och vi kan åter igen sjunka ner i soffan och följa vårt favoritlag.

Inför en ny säsong är frågorna alltid många. Trots träningmatcher och försäsongsturneringar så är det alltid lite svårt att veta var lagen står formmässigt. Många förväntar sig att Manchester United ska resa sig ur askan under nya managern Van der Gaal, och det ska bli mycket intressant att följa. De har imponerat under försäsongen, men det behöver som sagt inte innebära att framgångarna kommer per automatik.

Liverpool har presenterat flera spännande nyförvärv, men annars är det så klart ”tappet” av Suarez som är den största förändringen i truppen. Laget gjorde en riktigt bra säsong förra året och var med i striden om ligatiteln in i det sista. I år ska de även kombinera ligaspelet med spel i Champions League, vilket kräver en bred trupp för att lyckas med. Även här ska det bli ytterst spännande att följa hur säsongen utvecklar sig.

I vanlig ordning handlar det om storlagen i förhandssnacket. Manchesterlagen, Liverpool, Arsenal och Chelsea. Vi hittar den kommande ligamästaren i den skaran. Allt annat vore en riktig knallsensation. Men många matcher ska spelas innan dess och vi ser fram emot en riktigt bra och underhållande Premier League-säsong.

Matcherna som spelas under premiärhelgen är…

Lördag 16 augusti
Manchester United-Swansea (Visas kl. 13.40 på Viasat Fotboll)
Leicester-Everton (Visas kl. 15.50 på Viasat Sport)
Queens Park Rangers-Hull
Stoke-Aston Villa
West Bromwich-Sunderland
West Ham-Tottenham (Visas kl. 15.55 på Viasat Fotboll)
Arsenal-Crystal Palace (Visas kl. 18.25 på Viasat Fotboll)

Söndag 17 augusti
Liverpool-Southampton (Visas kl. 14.25 på Viasat Fotboll)
Newcastle-Manchester City (Visas kl. 16.55 på Viasat Fotboll)