Oddsen på el Clasico!

I kväll är det är dags för ett av fotbollsvärldens mest laddade derbyn och vi vänder därför blickarna mot Spanien, närmare bestämt Santiago Bernabeu-stadion i Madrid där säsongens första el Clásico ska avgöras.

Efter åtta spelade omgångar är det dags för ligasäsongens första möte mellan giganterna Real Madrid och Barcelona. De sistnämnda är fortfarande obesegrade och har på sina åtta matcher fortfarande inte släppt in något mål, samtidigt som de har gjort 22 framåt.

Än fler mål har faktiskt Real Madrid gjort. Hela 30 st har det blivit för Cristiano Ronaldo och hans kollegor. Däremot har de redan åkt på två förluster och avståndet upp till ledande Barcelona är redan fyra poäng.

Båda lagen kommer till start med stora segrar i ryggen från förra omgången. Real avfärdade Levande med 5-0 på bortaplan, medan Barcelona gjorde processen kort med Einar. 3-0 slutade den matchen. I veckan har dessutom båda lagen varit i elden i Champions League och även där blev det idel segrar. Real slog Liverpool med 3-0 på bortaplan medan Barcelona tog en viktig seger mot Ajax (3-1) hemma på Camp Nou.

När det handlar om derby så är det dock inte statistiken vi ska stirra oss blinda på. Det handlar helt enkelt om att vilja vinna mest. Det är ett psykologiskt spel på hög nivå och den som viker ner sig förlorar helt enkelt. Lagen känner varandra utan och innan och kvalitetsmässigt är det egentligen ingen större skillnad lagen emellan.

Real kommer naturligtvis att gynnas av hemmaplan och jag tror att Barcelona skulle vara väldigt nöjda med att få med sig en poäng hem från huvudstaden. Real är pressade att vinna för att inte låta Barcelona skaffa sig ett för stort avstånd i tabellen redan i detta tidiga skede.

Det är Real Madrid som är knappa favoriter hos spelbolagen och ett spel på Barcelona står i dag en bit över tre gånger pengarna. Bet365 erbjuder i skrivande stund 2,38 gånger insatsen på hemmasegern och letar du noga bland de lite mer okända spelbolagen kan du hitta odds som ligger strax över 2,40.

Real Madrid-Barcelona

Bäst odds just nu
1: 2,38 hos Bet365
X: 3,65 hos Unibet
2: 3,05 hos Unibet

Vilken kanal sänder el Clasico?

Matchen visas på Cmore Sport och startar kl. 18.00. Alla som har ett konto hos bet365 och inte har noll kronor i saldo kan se matchen gratis via bolagets livestreamingtjänst.

Bli kund direkt här för att få tillgång till livestreamingen. Din första insättning dubbleras dessutom av Bet365 (upp till max 1000 kr).