En hyllning till text-tv

Text-TV, sidan 377

Text-tv fyllde 40 år härom veckan och även om tekniken kan kännas en smula ålderdomlig i dagens internetsamhälle så vill vi passa på att hylla den mest klassiska resultatservicen som existerat – text-tv, sidan 377!

Ärligt talat, hur många gånger har du gått in på text-tv för att rätta din stryktipskupong, kollat målskyttarna från kvällens elitseriehockey eller spanat in resultaten från Champions League. För min egen del kan jag säga att det är hundratals gånger och trots att det finns både appar och webbsidor som levererar sekundsnabb resultatservice återvänder jag hela tiden till sidan 377. Den sitter på något sätt i ryggmärgen.

Kampanj: Betsson dubblar din första insättning upp till 500 kr >>

Kikar man på fjärrkontrollen hemma hos sportfantaster så brukar man se att knapparna 3 och 7 är betydligt mer slitna än övriga knappar. Då vet man att man har hittat en bundsförvant. Någon som, precis som jag, uppskattar enkelheten och tydligheten i den information som serveras på sidan 377.

Jag har inte sett någon statistik, men jag är ganska säker på att efter sidan 100 så är säkert sidan 377 den mest besökta på hela text-tv, möjligtvis i konkurrens med några till. Jag besöker den varje dag, och jag vet att många fler också gör det.