Kan Malmö FF överraska i Madrid?

Malmö FF ställs i kväll för sin överlägset svåraste utmaning hittills i årets Champions League-äventyr. Atletico Madrid, förra säsongens finalister, står för motståndet och till råga på allt är det bortaplan för vårt svenska CL-hopp.

Tittar man på oddsen så råder det ingen tvekan om hur den här matchen kommer att sluta. Spanjorerna är skyhöga favoriter, vilket så klart är fullt naturligt. Malmö FF är med internationella mått mätt ett blåbärsgäng, medan Atletico måste betraktas som ett av världens fem bästa fotbollslag.

Kan då Malmö FF överraska och stjäla en poäng av de spanska giganterna ikväll. Nä, jag tror faktiskt inte det. Det är helt enkelt för stor skillnad mellan lagen. Visst, vi har sett större skrällar i CL-historien, men ofta handlar det då om mer eller mindre betydelselösa matcher i gruppspelets sista omgång. Nu är vi inne i ett väldigt avgörande skede och gruppen är fortfarande jämn.

Malmös hopp är så klart att spanjorerna grovt underskattar lagets förmåga, men efter segern mot Olympiakos tror jag faktiskt inte att så kommer ske. Rent krasst är det så här. Så länge MFF orkar hålla tätt bakåt så lever hoppet, men så fort det rasslar till i nätet bakom MFF-keepern så är slaget förlorat.

Varje poäng som Malmö FF plockar i gruppspelet av Champions League är en stor seger. Atletico Madrid på bortaplan måste dock, trots att de så klart inte har gett upp på förhand, vara en kalkylerad nollpoängare.

Atletico Madrid-Malmö FF

Bäst odds just nu

1: 1,18 hos Bet356
X: 7,50 hos Bet365 och Nordicbet
2: 23,44 hos Betfair

Vilken kanal sänder Atletico Madrid-Malmö FF?

Matchen startar kl. 20.45 och kommer att visas på TV6. Saknar du den kanalen så är du hänvisad till Viaplay där du kan se den om du har sportabonnemanget. Vill du köpa bara kvällens match så kostar den 179 kr.