Kan Malmö FF överraska i Madrid?

22 oktober, 2014

Malmö FF ställs i kväll för sin överlägset svåraste utmaning hittills i årets Champions League-äventyr. Atletico Madrid, förra säsongens finalister, står för motståndet och till råga på allt är det bortaplan för vårt svenska CL-hopp.

Tittar man på oddsen så råder det ingen tvekan om hur den här matchen kommer att sluta. Spanjorerna är skyhöga favoriter, vilket så klart är fullt naturligt. Malmö FF är med internationella mått mätt ett blåbärsgäng, medan Atletico måste betraktas som ett av världens fem bästa fotbollslag.

Kan då Malmö FF överraska och stjäla en poäng av de spanska giganterna ikväll. Nä, jag tror faktiskt inte det. Det är helt enkelt för stor skillnad mellan lagen. Visst, vi har sett större skrällar i CL-historien, men ofta handlar det då om mer eller mindre betydelselösa matcher i gruppspelets sista omgång. Nu är vi inne i ett väldigt avgörande skede och gruppen är fortfarande jämn.

Malmös hopp är så klart att spanjorerna grovt underskattar lagets förmåga, men efter segern mot Olympiakos tror jag faktiskt inte att så kommer ske. Rent krasst är det så här. Så länge MFF orkar hålla tätt bakåt så lever hoppet, men så fort det rasslar till i nätet bakom MFF-keepern så är slaget förlorat.

Varje poäng som Malmö FF plockar i gruppspelet av Champions League är en stor seger. Atletico Madrid på bortaplan måste dock, trots att de så klart inte har gett upp på förhand, vara en kalkylerad nollpoängare.

Atletico Madrid-Malmö FF

Bäst odds just nu

1: 1,18 hos Bet356
X: 7,50 hos Bet365 och Nordicbet
2: 23,44 hos Betfair

Vilken kanal sänder Atletico Madrid-Malmö FF?

Matchen startar kl. 20.45 och kommer att visas på TV6. Saknar du den kanalen så är du hänvisad till Viaplay där du kan se den om du har sportabonnemanget. Vill du köpa bara kvällens match så kostar den 179 kr.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.