Odds på Leksand – Växjö Lakers

Från gårdagens Champions League-fotboll kastar vi oss raskt in i den svenska elitseriehockeyn (ja, vi vet att det heter SHL…). I kväll tar tabelljumbon Leksand emot Växjö Lakers och vi har kikat närmare på oddsen.

Leksand har ju som bekant inte haft någon vidare inledning på säsongen. Laget var länge helt utan poäng och även om det har ramlat in några enstaka pinnar så är det fortfarande sist och glappet upp till fast mark i tabellen är redan sju poäng.

Leksand har under oktober tagit sina första två trepoängare, båda mot Örebro. Men trots den klena poängskörden måste man ändå säga att det går åt rätt håll för dalmasarna. Förutom vinsterna har det blivit knappa förluster mot HV71 och Frölunda, de två lag som kanske är allra formstarkast för tillfället.

Växjö Lakers var inför säsongen ett av de mest hajpade lagen och många förutspådde att de skulle vara ett topplag. Just nu, efter 13 spelade omgångar, parkerar de ungefär mitt i tabellen och ligger i ett ganska fint slagläge inför fortsättningen.

Växjö har de senaste fem omgångarna mött alla tre topplagen i tabellen och de har i tur och ordning förlorat mot Frölunda, Skellefteå och HV71. Senast vände dock den negativa trenden då det blev vinst mot Linköping efter förlängning.

Lagen möttes så sent som den 11 oktober, då i Växjö. Det blev en målsnål tillställning som Lakers till slut vann med 2-0 efter en mållös sistaperiod.

Oddsmässigt så är det bortalaget som är favorit till segern hos spelbolagen. Tvåan går i skrivande stund att hitta till lite knappt två gånger insatsen medan leksandssegern står i omkring 2,5 gånger pengarna. Krysset ger just nu 4 gånger pengarna.

Leksand-Växjö Lakers

Bäst odds just nu
1. 2,55 hos Betsson
X. 4,00 hos Bet365
2.  1,95 hos Unibet

Vilken kanal sänder Leksand-Växjö?

Matchen startar kl. 19.00 och visas på CMore Hockey. Du kan också köpa matchen på Csports.