Liverpool-Chelsea: Speltips och de bästa oddsen

Den enda riktiga stormatchen i helgens Premier League är kvällens drabbning på Anfield Road mellan Liverpool och Chelsea. Det är bortalaget som har fått störst förtroende hos spelbolagen och slänger man ett öga i tabellen är det inte speciellt svårt att förstå varför.

Chelsea toppar tabellen i Premier League och är det enda obesegrade laget efter tio spelade omgångar. De har gjort mest mål av alla lag och det är faktiskt bara Southampton(!) som har släppt in färre mål.

Chelsea spelade match i Champions League i onsdags men det blev ”bara” 1-1 på bortaplan mot Maribor. Chelsea toppar trots det grupp G och står redan med ena benet i åttondelsfinalen, även om det faktiskt inte är helt klart att det blir så.

Liverpool hade en extremt tuff uppgift tidigare i veckan då de i Champions League ställdes mot just nu omöjliga Real Madrid på bortaplan. Trots att Rodgers valde att vila en del nyckelspelare så blev det bara en knapp 0-1-förlust, vilket ändå var ett fall framåt efter 0-3-förlusten på hemmaplan. Liverpool stack inte under stol med att fokus redan då låg på helgens viktiga ligamatch mot Chelsea.

I ligan har det gått ganska knackigt för Liverpool måste man säga. En sjundeplats, och hela 13 poäng upp till ledande Chelsea är nog inte riktigt vad man hade väntat sig och ska det bli något europaspel nästa år så gäller det för laget att ta sig i kragen. Givetvis lider de av sviterna efter Suarez-affären, men det finns ändå så pass stora kvaliteter i laget att det ska räcka högre upp i tabellen än en sjundeplats.

Oddskommentar

Chelsea ska vara favorit här, det är det inget snack om. De har haft en otroligt fin säsonginledning, medan Liverpool inte riktigt har fått det att stämma. Spontant ser tvåan ganska trevlig ut. Förvisso har Liverpool bara en hemmaförlust så här långt, men jag tror ändå att londonlaget kommer att dra det längsta strået här.

Liverpool-Chelsea

Bäst odds just nu
1: 3.40 hos Bet365
X: 3,40 hos Unibet
2: 2,30 hos Bet365

Vilken kanal visar Liverpool-Chelsea?

Matchen, som startar kl. 13.45, visas på Viasat Fotboll. Du kan också se den via livestreaming om du har Viaplay Sport.