Oddsgenomgång: Ajax-Barcelona

Vi är inne i ett avgörande skede i gruppspelet och idag har Ajax det tvivelaktiga nöjet att ta emot Barcelona hemma i Amsterdam. Ajax slåss för överlevnad, men enligt oddssättarna så lutar allt åt en bortaseger.

Barcelona har på kort tid gått från obesegrad serieledare i La Liga till att nu vara den som får jaga i tabellen. Förlusten i el Clásico, samt förlusten senast mot Celta Vigo gör att Barca nu inte är bättre än fyra i tabellen.

Kanske är det så att Barcelona inte längre är den segermaskin som i många år var i princip omöjlig att rå på för den absoluta merparten av Europas lag. Flera lag har visat att man faktiskt kan plocka poäng från dem, något som bevisats både i ligaspelet och i Champions League.

Hemma i Holland ligger Ajax på en andraplats i tabellen efter PSV Eindhoven. I helgen blev det storseger mot tabelljumbon Dordrecht, men i kväll är så klart motståndet ett helt annat. Det är en otroligt tuff uppgift som väntar Ajax, men de lär inte ge sig utan kamp.

Ajax får inte förlora idag. Då är de nämligen med allra största sannolikhet utslagna ur Champions League. Om PSG skulle förlora mot Apoel Nicosia finns förvisso ett litet hopp kvar, men allt talar för att seger är ett måste i kväll.

Lagen möttes ju även i förra omgången, eftersom serien nu vänder. Då vann Barcelona med 3-1 på hemmaplan, något som nu alltså Ajax måste försöka vända på.

Oddskommentar

Oddsen talar för Barcelona och tvåan står i lite knappt 1,4 gånger pengarna. Krysset ligger i strax över fem gång insatsen medan ett spel på Ajax ger nästan 10 gånger pengarna tillbaka om holländarna skulle lyckas ta tre poäng.

Ajax-Barcelona

Bäst odds just nu
1: 9,50 hos Bet365
X: 5,25 hos Bet365
2: 1,37 hos Nordicbet

Vilken kanal sänder Ajax-Barcelona?

Matchen går på Viasat Extra och är möjlig att se för dig som har ett satelitabonnemang hos Viasat. Annars får du se matchen via livestreaming hos Viaplay. Matchen ingår i sportpaketet, men går också att köpa som Pay-per-view.