Helgens höjdare!

En snabb titt i kalendern visar att vi har att se fram emot en helg som är ganska tunnsådd när det gäller riktiga stormatcher. Vi har förvisso ett ganska tungt Premier League-möte mellan Manchester City och Arsenal på söndag, men i övrigt är det inte några riktiga toppmatcher i fotbollseuropa. Vi har dock gått igenom utbudet och kikat på vad övriga sporter har att erbjuda.

Fredagskvällen bjuder på toppmatch i SHL mellan Skellefteå och Frölunda. Det blir också smålandsderby mellan HV71 och Växjö Lakers. Dessutom går Sverige in i handbolls-VM och möter Island kl. 19.00, en match som du kan följa på kanal 5.

Lördagen startar du lämpligen upp med att se herrarnas WC-slalom från Wengen. TV-sändningen startar redan kl. 10.15 på Eurosport. Dagen fortsätter sedan med så väl världscupsprint för längdskidåkarna som för skidskyttarna, en sändning som du lämpligast följer i SVT´s vinterstudio.

Eftermiddagspasset inleder vi med QPR-Manchester United som visas på Viasat Fotboll, eller för den delen på Viaplay. Föredrar du hellre Swansea-Chelsea så visas den samtidigt på Visat Sport. Lördagen erbjuder även full omgång från SHL med alla tolv lagen i elden.

Söndagen kan den som följer la Liga inleda med att se serieledande Real Madrid gästa Getafe. Matchen startar redan kl. 12.00 på CMore Fotboll. Vill du hellre se Italiensk fotboll kan du ratta över till TV12 som kickar igång Lazio-Napoli kl. 12.30. Kl. 14 är det dags för PSG att ta sig an Evian. Matchen är numera ”inlåst” på CMore Sport, men den som har ett konto på Bet365 kan följa matchen där genom deras förträffliga livestreamingservice. Saknar du konto öppnar du förslagsvis ett direkt. Enda kravet för att få tillgång till streamingen är att du inte har noll kronor på kontot.

Söndagseftermiddagen fortsätter med Italiensk fotboll och kl. 15.00 börjar bland annat Milan-Atalanta och Chievo-Fiorentina. Kl. 17.00 är det dags för helgens höjdpunkt, nämligen Manchester City-Arsenal och kl. 19.00 är det dags för Sverige att ta sig an Tjeckien i handbolls-VM. Den som inte har fått nog vid det här laget kan fortsätta kvällen med någon av kvällsmatcherna Juventus-Verona eller Marseille-Guingamp som startar kl. 20.45 respektive 21.00.

Ja, som ni ser så finns det ett gediget sportutbud den här helgen, trots att vi egentligen bara har en riktig toppmatch i fotbollen. Den sport- och spelintresserade kan se fram emot många timmar framför TV´n.