Odds på Australian Open

Australian open

Det är äntligen dags för årets första Grand Slam-turnering och just Australien är en av mina favoriter. Vi har kikat lite närmare på oddsen och det är idel bekanta namn som dyker upp bland lågoddsarna.

Världsettan Novak Djokovic är storfavorit till herrarnas singeltitel och ett spel på honom ger inte ens två gånger pengarna tillbaka. Roger Federer är andrahandsfavorit och kan spelas till omkring sju gånger pengarna, medan comebackande Rafa Nadal står i cirka nio gånger insatsen. Mest pengar tillbaka bland ”Big four” ger Andy Murray.

Den som vill prova en chanspeng bör spana in den kanadensiske storservaren Milos Raonic. Han har förvisso ett riktigt stort hinder att ta sig förbi för att nå ända fram – han kommer nämligen att ställas mot Djokovic i en eventuell kvartsfinal. Större skrällar än så har vi dock sett tidigare och trots att Raonic inte riktigt är av Djokovics kaliber så kan han mycket väl, om allt stämmer, hota världsettan i en enskild match. Raonic ger omkring 30 gånger pengarna.

Värt att notera är vi för första gången sedan Robin Söderlings glansdagar faktiskt har en svensk deltagare i huvudturneringen. Elias Ymer har nämligen kvalat in och ställs i första omgången mot japanen Soeda. I en eventuell andra omgång väntar Fernando Verdasco.

Vinnare, herrsingel

Novak Djokovic 1.90
Roger Federer 7.00
Rafael Nadal 9.00
Andy Murray 11.00
Kei Nishikori 13.00
Stanislas Wawrinka 14.00
Milos Raonic 31.00

Oddsen kommer från Unibet

I damernas singelturnering är Serena Williams i vanlig ordning favorit hos spelbolagen, tätt följd av Maria Sharapova.

Vinnare, damsingel

Serena Williams 3.25
Maria Sharapova 5.00
Simona Halep 7.50
Petra Kvitova 9.00
Eugenie Bouchard 12.00
Victoria Azarenka 17.00
Caroline Wozniacki 17.00

Oddsen kommer från Unibet