Odds på Manchester City-Arsenal

I kväll är det dags för ett riktigt tungviktsmöte i Premier League och det är en mycket viktig match för båda de inblandade lagen. Manchester City jagar serieledningen och för Arsenal är varje poäng viktig i jakten på den sista direktplatsen till nästa års Champions League.

Manchester City ligger tvåa i Premier League, i skrivande stund bara två poäng efter Chelsea som toppar tabellen. Kvällens match mot ett formstarkt Arsenal är en tuff uppgift, trots hemmaplan.

City är ett av ligans allra formstarkaste lag för tillfället och har vunnit sex av sina sju senaste matcher hemma på Ethiad. De var som bekant uppe i serieledning för två omgångar sedan, en serieledning som dock Chelsea tog tillbaka efter att City ”bara” nådde oavgjort mot Everton i förra omgången.

Arsenal parkerar för närvarande på femteplats i tabellen men både Manchester United och Southampton som just nu innehar plats tre och fyra finns inom räckhåll. De båda topplagen City och Chelsea har dock ryckt åt sig ett ganska kraftigt försprång.

Arsenal har faktiskt bara två vinster på sina sex senaste hemmamatcher, vilket så klart inte är någon rolig trend. Senast blev det förlust mot Southampton med 2-0. Men tittar man över hela säsongen så är Arsenal det femte bästa bortalaget med 15 inspelade poäng på 11 matcher.

En liten detalj som kan vara värd att notera är att vid lagens fem senaste möten så har bara Manchester City lyckats vinna en enda gång och det var i december 2013. De tre senaste mötena har antingen slutat oavgjort eller med seger för Arsenal.

Hemmalaget Manchester City är ganska klara favoriter hos spelbolagen. Ettan går som högst att lira till omkring 1,80 gånger pengarna, medan tvåan kan hittas till uppemot fem gånger insatsen. Krysset står i skrivande stund i fyra gånger pengarna hos flera bookmakers.

MANCHESTER CITY-ARSENAL

Bäst odds just nu
1. 1.80 hos Bet365
X. 4.00 hos Bet365
2. 4,50 hos Unibet

Vilken kanal visar Manchester City-Arsenal?

Matchen startar kl. 17.00 och visas på Viasat Fotboll. Har du tillgång till Viaplay kan du givetvis också se matchen där.