Champions League: Åttondelarna lottade

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Tidigare idag lottades alltså åttondelsfinalerna i Champions League. Lottningen streamades live från UEFA och många fans satt förmodligen bänkade framför datorerna för att se vilka motståndare som favoritlaget skulle lottas emot.

För svensklagen blev det generellt sett en ganska tuff lottning. Viktor Nilsson Lindelöf och hans Manchester United lottades mot PSG, en av världens absolut starkaste trupper på pappret. Neymar och company blir så klart en riktigt tuff nöt att knäcka för United.

För Robin Olsen i Roma väntar Porto som gick helt obesegrade genom grupp D. Gruppen var förvisso en av de enklare, men att gå vidare till utslagsrundorna med en nolla i förlustkolumnen är mycket imponerande oavsett motstånd på den här nivån.

De inledande sammandrabbningarna kommer att äga rum den 12-13 respektive 19-20 februari och returmötena spelas 5-6 samt 12-13 mars.

Så spelas åttondelsfinalerna i Champions League

Schalke 04–Manchester City

Atlético Madrid–Juventus

Manchester United–Paris Saint-Germain

Tottenham–Borussia Dortmund

Lyon–Barcelona

Roma–Porto

Ajax–Real Madrid

Liverpool–Bayern München