Malmö FF ställs mot Chelsea i Europa League

17 december, 2018

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Sportsligt sett så kunde nog inte motståndet ha blivit tuffare för det enda svenska hoppet i årets europaspel. Chelsea är av naturliga skäl storfavoriter och över två matcher ska MFF inte ha någon chans att gå vidare här. Förhoppningsvis kan MFF nå ett bra resultat hemma i det första mötet och hålla matchserien levande fram till returmötet på Stamford Bridge den 21 februari.

Publikmässigt kunde det tvärtom inte ha blivit bättre. Biljetterna lär gå åt som smör i solsken och rent krasst så är det bättre att åka ut mot Chelsea än att göra detsamma mot något för publiken mer okänt lag från någon random öststat. För många av spelarna i MFF blir det dessutom karriärens höjdpunkt och ett tillfälle att få visa upp sig på de riktig stora arenorna.

I dagsläget ger ett spel på Malmö i det första mötet omkring nio gånger pengarna. Det här är givetvis värt en peng för alla som håller på Malmö, men för alla övriga är det nog bättre att hålla i pengarna. Vi tror inte att Malmö kan skrälla mot så pass mycket bättre motstånd, även om historien har lärt oss att ingenting är omöjligt.

Malmös chans är det gamla klassiska underskattningsspöket som så lätt kan smyga sig in när storlagen ska ta sig an mindre namnkunnigt motstånd. Låt oss säga att Chelsea väljer att rotera truppen ordentligt och kommer till Malmö utan flera av sina ordinarie storstjärnor. OM allt då går MFF:s väg och de lyckas knipa en poäng utan att släppa in något bortamål (läs 0-0), ja då finns det kanske en liten, liten gnutta av hopp.

På Stamford Bridge blir det givetvis en helt annan historia, och jag tror dessvärre att Malmö FF kommer bli rejält överkörda här. Men det blir så klart en fantastisk match och något att minnas för MFF och alla deras supportrar.

Som ni har förstått vid det här laget så tror vi inte på framgång för Malmö, utan europaäventyret slutar dessvärre här. Men att ta sig genom gruppspelet är en stor bedrift, och ett kvitto på att det trots allt inte är helt omöjligt att nå vissa framgångar i Europa även för ett lag från lilla Allsvenskan.

Att vinna Europa League

Chelsea —> 5,00
Arsenal —> 6,00
Napoli —-> 7,00
Inter —-> 12,00
Malmö FF —–> 751,00

Odds från Unibet

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.