Brynäs-AIK: Speltips på allsvenska premiären

Hockeyallsvenskan

SHL har spelat två omgångar och nu är det dags för premiär även i Hockeyallsvenskan. Och det bjuds på ett riktigt tungviktsmöte redan i premiäromgången när Brynäs och AIK drabbar samman.

Brynäs ramlade som bekant ur SHL i våras efter en riktigt dålig avslutning på säsongen. Laget gör nu sin första säsong någonsin i andraligan och vi vet av erfarenhet att det är viktigt att direkt ta steget upp i högstaligan, både av ekonomiska och sportsliga skäl.

AIK slutade på tionde plats i Hockeyallsvenskan förra säsongen men det har möblerats om ganska kraftigt i truppen sedan dess. Tolv spelare har flyttat eller lagt av och på nyförvärvslistan hittar vi hela 13 spelare. Förvisso är några av dem uppflyttade från de egna leden (J20), men det är ändå svårt att bedöma var AIK står kvalitetsmässigt med så pass stora förändringar i truppen. Bland annat har vi en helt ny målvaktsuppsättning med Tobias Normann från Sparta Sarpsborg och Antoine Bibeau som anslutit från Belleville Senators.

Kampanj: Betsson dubblar din första insättning upp till 500 kr >>

Spelbolagen håller hemmalaget Brynäs som väldigt klara favoriter. Hemmafansen lär kräva seger och Brynäs vet hur viktigt det är med en bra start om man vill vara med och fajtas om seriesegern. Av naturliga skäl tappade Brynäs en hel del spelare som valt att spela vidare i SHL med andra lag, men det har även kommit förstärkningar som gör att de bör ha möjlighet att bli ett topplag i Allsvenskan.

Hur spelar vi?

Vi tror att Brynäs pallar trycket och avfärdar AIK relativt bekvämt. Det finns alltid ett visst mått av osäkerhet i en premiäromgång och det kan vara svårt att bedöma var lagen står både formmässigt och kvalitetsmässigt. Därav håller vi ner insatsen med lägger ändå vår peng på Brynäs här.

Oddskommentar

Hemmalaget är glasklara favoriter hos samtliga spelbolag och ettan ger just nu i runda slängar 1,5 gånger pengarna. Tror du på AIK så kan du kassera in ca 525 kr per satsad hundring om bortasegern blir verklighet. Vågar du spela på att matchen går till förlängning så kan du njuta av en utbetalning på dryga fem gånger insatsen om så blir fallet.

Brynäs-AIK

1 – 1,51
X – 5,02
2 – 5,23

Oddsen kommer från Betsson. För dagsaktuella odds se deras hemsida.

Vilken kanal sänder Brynäs-AIK?

Matchen spelas på fredag den 22 september och startar kl. 18.00. Vill du se den så behöver du ha tillgång till TV4 Hockey eller TV12. Du kan också se den på TV4 Play+ om du har “rätt” kanalpaket.


Prenumerera på våra speltips

Du får ett mail varje gång vi publicerar ett speltips. Vi lovar att inte spamma dig.

Senaste inläggen:

 • Champions League

  Inför sista omgången i Champions League-gruppspelet

  Den här veckan ska det avgöras vilka som tar de hett eftertraktade platserna till Champions Leagues åttondelsfinaler. Vi har tagit en titt på samtliga grupper och ger er här alla förutsättningar inför avslutningen. Artikeln innehåller reklam i form av sponsrade länkar till Betsson och TV4 Play. Grupp A I Grupp A är Bayern München redan…

  Läs mer >>

 • AC Milan

  Milan hakar på i toppen – slår Atalanta

  Idag vänder vi blickarna mot Italien där vi har siktat in oss på matchen mellan Atalanta och Milan. Hemmalaget har blivit oddsmässiga favoriter, men vi håller inte riktigt med spelbolagen här och tänker lira Milan till ett i våra ögon fint odds. Artikeln innehåller reklam i form av sponsrade länkar till Betsson och TV4 Play.…

  Läs mer >>

 • Betis-Real Madrid, La Liga

  Real Madrid spräcker Betis svit

  Real Madrid är i sina bästa stunder ett av världens bästa klubblag. Den här gången är det Betis som står för motståndet och vi tycker att det känns som ett rimligt antagande att Real Madrid, trots bortaplan, går segrande ur den striden. Artikeln innehåller reklam i form av sponsrade länkar till Betsson och TV4 Play.…

  Läs mer >>

Vi riktar oss till dig som är över 18 år!


Bästa bonusarna

Dubblad första insättning upp till 500 kr för nya kunder.


Nya kunder får första första insättningen dubblerad upp till 500 kr.Följ oss: