Speltips: Sverige-Spanien i Nations League

Sverige-Spanien, UEFA Nations League

Det har varit ett minst sagt stökigt förspel till Nations League-matchen mellan Sverige och Spanien. In i det längsta har det varit osäkert om spanskorna ens skulle komma till start, men nu verkar det ändå som att matchen blir av.

Det något märkliga kvalsystemet till OS innebär att Sverige som VM-trea och etta på FIFA:s världsranking inte är direktkvalificerat för turneringen. Istället fördelas platserna genom Nations League där Sverige har hamnat i samma grupp som Spanien, Italien och Schweiz. För att ta sig till OS gäller det att vinna gruppen och sedan vinna en semifinal mot vinnaren från en annan grupp. Finalisterna är sedan klara för OS i Paris 2024.

Spanien är regerande världsmästare efter att ha vunnit VM-finalen mot England så sent som i augusti. Som bekant stod Sverige för motståndet i semifinalen, där ett sent mål avgjorde till Spaniens fördel. 

Motståndet kunde i normala fall inte vara tuffare för Sverige. Men det spanska laget har inte haft den bästa uppladdningen. Landslaget har hotats av bojkott av spelarna och i skrivande stund är det fortfarande inte klart om Spanien kan ställa det bästa laget på plan. Oavsett vilket så lär det inte ha varit till deras fördel. Man måste lida en smula med dem då allt fokus hamnat på den där kyssen istället för att de kunnat firas som hjältar och fått njuta av VM-guldet.

Vi tror ändå att Sverige kommer till matchen med en bra känsla. Det var viktigt att få knipa den där bronsmedaljen i VM och få avsluta med en seger. Oroligheterna kring det spanska laget bör också ge lite extra energi till de svenska tjejerna.

Oddskommentar

Sverige är knappa favoriter och står just nu i 2,45. Men givet den osäkerhet som finns inför matchen, främst kring den spanska laguppställningen så är det svårbedömt. Skulle Spanien komma med bästa möjliga lag så är 2,65 som tvåan ger ett helt ok spel, men det är en chansning ända fram tills dess att startelvorna släpps.

Hur spelar vi?

Vi chansar lite här och spelar tvåan. Kanske har marknaden lagt för mycket vikt vid de interna problemen i det spanska laget och det är inte varje dag man få chansen att lira de regerande världsmästarna till odds på den här nivån.

Sverige-Spanien

1 – 2,45
X – 3,50
2 – 2,65

Oddsen kommer från Betsson

När spelas Sverige-Spanien?

Matchen spelas på Gamla Ullevi med avspark kl. 18.15. Du kan följa matchen på SVT2 eller via SVT Play.


Prenumerera på våra speltips

Du får ett mail varje gång vi publicerar ett speltips. Vi lovar att inte spamma dig.

Senaste inläggen:

 • Champions League

  Inför sista omgången i Champions League-gruppspelet

  Den här veckan ska det avgöras vilka som tar de hett eftertraktade platserna till Champions Leagues åttondelsfinaler. Vi har tagit en titt på samtliga grupper och ger er här alla förutsättningar inför avslutningen. Artikeln innehåller reklam i form av sponsrade länkar till Betsson och TV4 Play. Grupp A I Grupp A är Bayern München redan…

  Läs mer >>

 • AC Milan

  Milan hakar på i toppen – slår Atalanta

  Idag vänder vi blickarna mot Italien där vi har siktat in oss på matchen mellan Atalanta och Milan. Hemmalaget har blivit oddsmässiga favoriter, men vi håller inte riktigt med spelbolagen här och tänker lira Milan till ett i våra ögon fint odds. Artikeln innehåller reklam i form av sponsrade länkar till Betsson och TV4 Play.…

  Läs mer >>

 • Betis-Real Madrid, La Liga

  Real Madrid spräcker Betis svit

  Real Madrid är i sina bästa stunder ett av världens bästa klubblag. Den här gången är det Betis som står för motståndet och vi tycker att det känns som ett rimligt antagande att Real Madrid, trots bortaplan, går segrande ur den striden. Artikeln innehåller reklam i form av sponsrade länkar till Betsson och TV4 Play.…

  Läs mer >>

Vi riktar oss till dig som är över 18 år!


Bästa bonusarna

Dubblad första insättning upp till 500 kr för nya kunder.


Nya kunder får första första insättningen dubblerad upp till 500 kr.Följ oss: