En blåbärstrippel i EM-kvalet

Fotbollens smånationer, s.k. "Blåbärsnationer".

Det finns några nationer som aldrig kvalificerar sig för ett mästerskap. Ofta handlar det om att länderna är för små och de kan därför inte mäta sig med de mer folkrika europeiska fotbollsnationerna. Vi tror att den trista trenden fortsätter för Cypern, Andorra och Färöarna.

Fotboll EM-kval: Torsdag 12 oktober 2023

Sverige spelar träningslandskamp mot Moldavien på torsdagkvällen, men maken till ointressant match är nog svår att hitta. Svagt motstånd, en förbundskapten som sjunger på sista versen och en “chans” att spela ihop laget inför resterande EM-kvalmatcher som med all rimlig sannolikhet är helt meningslösa.

I stället har vi tittat närmare på tre “blåbärsnationer” som är i elden i EM-kvalet, och dessvärre ger vi ingen av dem någon större möjlighet att skrälla. Tripplar är av naturliga skäl alltid vanskliga, men vi ser tvåorna på Norge och Polen som ganska självklara ”banker”.

Kampanj: Betsson dubblar din första insättning upp till 500 kr >>

Cypern-Norge

Cypern står på noll poäng och har målskillnaden 2-17 efter fem spelade matcher i kvalet. Norge har chans att ta sig till EM, även om det ser tufft ut. Vi ser ingen möjlighet för hemmalaget att skrälla här och tror att Norge springer hem det här relativt bekvämt. Det första mötet slutade med 3-1-seger efter att Cypern fått in ett tröstmål på övertid. 

Färöarna-Polen

Inte heller här tror vi att hemmalaget har tillräckligt med kraft att sätta emot, trots att Polen inte direkt imponerat så här långt i kvalet. Polen är dessutom piskade att vinna för att ha en rimlig chans att blanda sig i kampen om EM-platserna. Hemmamötet i början av september vann polackerna till slut relativt komfortabelt efter två mål av Lewandowski.

Andorra-Kosovo

Här är det väl i mångt och mycket två blåbärsnationer som gör upp om poängen. Det här är nyckelmatchen på kupongen, och det är också oddset i den här matchen (1,40) som gör att vår trippel letar sig upp till dryga 2,20 gånger pengarna. Det tidigare kvalmötet lagen emellan slutade 1-1, men vi tror att Kosovo revanscherar sig och visar vilket som är det bättre laget av de två.

EM-kval

Cypern-Norge, 2
Färöarna-Polen, 2
Andorra-Kosovo, 2

Odds: 2,21 hos Betsson

Aktuella bonusar

Betsson dubblar din första insättning upp till 500 kr.Hämta bonus
Betsafe dubblar din första insättning upp till 500 kr.Hämta bonus
18+, regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se

Prenumerera på våra speltips

Du får ett mail varje gång vi publicerar ett speltips. Vi lovar att inte spamma dig.

Senaste inläggen:

 • Champions League

  Inför sista omgången i Champions League-gruppspelet

  Den här veckan ska det avgöras vilka som tar de hett eftertraktade platserna till Champions Leagues åttondelsfinaler. Vi har tagit en titt på samtliga grupper och ger er här alla förutsättningar inför avslutningen. Artikeln innehåller reklam i form av sponsrade länkar till Betsson och TV4 Play. Grupp A I Grupp A är Bayern München redan…

  Läs mer >>

 • AC Milan

  Milan hakar på i toppen – slår Atalanta

  Idag vänder vi blickarna mot Italien där vi har siktat in oss på matchen mellan Atalanta och Milan. Hemmalaget har blivit oddsmässiga favoriter, men vi håller inte riktigt med spelbolagen här och tänker lira Milan till ett i våra ögon fint odds. Artikeln innehåller reklam i form av sponsrade länkar till Betsson och TV4 Play.…

  Läs mer >>

 • Betis-Real Madrid, La Liga

  Real Madrid spräcker Betis svit

  Real Madrid är i sina bästa stunder ett av världens bästa klubblag. Den här gången är det Betis som står för motståndet och vi tycker att det känns som ett rimligt antagande att Real Madrid, trots bortaplan, går segrande ur den striden. Artikeln innehåller reklam i form av sponsrade länkar till Betsson och TV4 Play.…

  Läs mer >>

Vi riktar oss till dig som är över 18 år!


Bästa bonusarna

Dubblad första insättning upp till 500 kr för nya kunder.


Nya kunder får första första insättningen dubblerad upp till 500 kr.Följ oss: