Stryktipset

Stryktipset är det mest klassiska av alla spel och har allt sedan tipsextras tider varit djupt rotat i varje fotbollsintresserad svensks hjärta.

13 rätt är respekt!

Svenska spel lanserade för något år sedan sloganen ”13 rätt är respekt”, och det är givetvis ett faktum som är svårt att säga emot. Att pricka in 13 rätt på Stryktipset ÄR respekt och sedan en tid tillbaka ger också 13 rätt en ganska bra ekonomisk utdelning. Om du är ensam om att pricka in 13 rätt är du garanterad 10 miljoner kronor.

Nybörjarguide för Stryktipset

Stryktipset går ut på att du ska tippa 13 st fotbollsmatcher. Du behöver inte tippa resultatet utan bara om det blir hemmaseger (1), oavgjort (x), eller bortaseger (2). Du kan antingen tippa en enkelrad, d.v.s markera ett av de tre alternativen på varje match. En sådan rad kostar 1 krona. Det är givetvist mycket svårt att pricka in tretton rätt på en enkelrad. Därför finns det något som kallas för garderingar. Du kan antingen göra en halvgardering, vilket innebär att du tippar två ”tipstecken” i en match, expempelvis X och 2. På så vis ökar du sannolikheten att du tippar rätt. Den andra typen av gardering kallas för helgardering. Det innebär att du tippar samtliga tipstecken på en match och på så vis eliminerar risken att tippa fel.

Givetvis blir din stryktipskupong dyrare att lämna in om du använder garderingar. En kupong med tretton helgarderingar skulle exempelvis kosta ca 1,5 miljoner kronor att lämna in.

Om du spelar via svenskaspel.se så ser du hela tiden hur mycket din kupong skulle kosta att lämna in och du kan ta bort och lägga till garderingar och på så sätt anpasa kostnaden för din kupong.

Ett bra och enkelt sätt att bygga upp ditt stryktipssytem är att utgå från en enkelrad. Gå igenom kupongen, läs på om matcherna och tippa utgången av dem. Därefter går du igenom kupongen ytterligare en gång och kompletterar med garderingar i de matcher som du känner att du är mest osäker på utgången i.

Att vinna mycket på Stryktipset

Stryktipset

Stryktipset var länge kritiserat för att vinsterna var för låga. Slumpmässiga nummerspel som lotto och liknande delade ut mångmiljonbelopp till sina vinnare, medan 13 rätt på stryktipset gav jämförelsevis ganska lite pengar. Sedan en tid tillbaka har dock Svenska Spel höjt den andel av omsättningen som går tilllbaka till spelarna på Stryktipset och numera är du garanterad 10 miljoner kronor om du är ensam om 13 rätt.

Att titta i tidningen och kopiera experternas stryktipsrader kan förvisso vara smidigt, med det är knappast vägen till en storvinst. Även om du någon gång, mot förmodan, skulle pricka in 13 rätt på Stryktipset kan du räkna med att en stor mängd människor har lämnat in samma rad, vilket gör att ni blir många som får dela på vinsten. Vill du vinna mycekt pengar på stryktipset så gäller att gå emot strömmen. Det gäller att hitta de där nyckelmatcherna som orsakar ”korsdrag i kupponghögen” och våga gardera även de på pappret bättre lagen.

Om du spelar på svenskaspel.se så ser du i realtid hur svenska folket har fördelat sina kryss på respektive match. Det kan vara en bra vägledning om

Att bygga ett eget stryktipssystem

Det vanliga är mat utgår från ett antal ”säkra matcher” – matcher som man väljer att inte gardera. Ungefär som man i ett v75system ofta har någon eller några spikar för att systemen inte ska bli allt för dyra. Stryktipset kan kosta från en krona och upp till väldigt påkostade system.

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.