Stryktipset – så funkar det!

Så funkar Stryktipset

Stryktipset är det mest klassiska av alla spel och har allt sedan Tipsextras tider varit djupt rotat i varje fotbollsintresserad svensks hjärta.

13 rätt är respekt!

Svenska spel lanserade för något år sedan sloganen ”13 rätt är respekt”, och det är givetvis ett faktum som är svårt att säga emot. Att pricka in 13 rätt på Stryktipset ÄR respekt och sedan en tid tillbaka ger också 13 rätt en ganska bra ekonomisk utdelning. Om du är ensam om att pricka in 13 rätt är du garanterad 10 miljoner kronor.

Nybörjarguide för Stryktipset

Stryktipset går ut på att du ska tippa 13 st fotbollsmatcher. Du behöver inte tippa resultatet utan bara om det blir hemmaseger (1), oavgjort (x), eller bortaseger (2). Du kan antingen tippa en enkelrad, d.v.s markera ett av de tre alternativen på varje match. En sådan rad kostar 1 krona.

Så funkar garderingar

Det är givetvis mycket svårt att pricka in tretton rätt på en enkelrad. Därför finns det något som kallas för garderingar. Du kan antingen göra en halvgardering, vilket innebär att du tippar två ”tipstecken” i en match, exempelvis X och 2. På så vis ökar du sannolikheten att du tippar rätt. Den andra typen av gardering kallas för helgardering. Det innebär att du tippar samtliga tipstecken på en match och på så vis eliminerar risken att tippa fel.

Givetvis blir din stryktipskupong dyrare att lämna in om du använder garderingar. En kupong med tretton helgarderingar skulle exempelvis kosta ca 1,5 miljoner kronor att lämna in.

Om du spelar via svenskaspel.se så ser du hela tiden hur mycket din kupong skulle kosta att lämna in och du kan ta bort och lägga till garderingar och på så sätt anpasa kostnaden för din kupong.

Ett bra och enkelt sätt att bygga upp ditt stryktipssytem är att utgå från en enkelrad. Gå igenom kupongen, läs på om matcherna och tippa utgången av dem. Därefter går du igenom kupongen ytterligare en gång och kompletterar med garderingar i de matcher som du känner att du är mest osäker på utgången i.

Att vinna mycket på Stryktipset

Stryktipset

Stryktipset var länge kritiserat för att vinsterna var för låga. Slumpmässiga nummerspel som lotto och liknande delade ut mångmiljonbelopp till sina vinnare, medan 13 rätt på stryktipset gav jämförelsevis ganska lite pengar. Sedan en tid tillbaka har dock Svenska Spel höjt den andel av omsättningen som går tilllbaka till spelarna på Stryktipset och numera är du garanterad 10 miljoner kronor om du är ensam om 13 rätt.

Att titta i tidningen och kopiera experternas stryktipsrader kan förvisso vara smidigt, med det är knappast vägen till en storvinst. Även om du någon gång, mot förmodan, skulle pricka in 13 rätt på Stryktipset kan du räkna med att en stor mängd människor har lämnat in samma rad, vilket gör att ni blir många som får dela på vinsten. Vill du vinna mycket pengar på stryktipset så gäller att gå emot strömmen. Det gäller att hitta de där nyckelmatcherna som orsakar ”korsdrag i kuponghögen” och våga gardera även de på pappret bättre lagen.

Om du spelar på svenskaspel.se så ser du i realtid hur svenska folket har fördelat sina kryss på respektive match. Det kan vara en bra vägledning om

Att bygga ett eget stryktipssystem

Det vanliga är mat utgår från ett antal ”säkra matcher” – matcher som man väljer att inte gardera. Ungefär som man i ett V75-system ofta har någon eller några spikar för att systemen inte ska bli allt för dyra. Stryktipset kan kosta från en krona och upp till väldigt påkostade system.

Senaste inläggen:

 • Newcastle-Manchester City

  Newcastle-Manchester City: Odds och speltips!

  Vi har kommit fram till tredje omgången (sextondelsfinaler) i engelska ligacupen och det är mötet Newcastle-Manchester City som har tilldragit sig vår uppmärksamhet. Newcastle-Manchester City: onsdag 27 september, kl. 21.00. Newcastle med svenske Alexander Isak kommer från rekordvinsten i Premier League senast då de slog tillbaka Sheffield United med hela 8-0. Isak byttes in med…

  Läs mer >>

 • AIK-Djurgården

  Odds på AIK-Djurgården i Allsvenskan

  Det är derby i Allsvenskan men AIK och Djurgården kommer till start med helt olika förutsättningar. Djurgården kämpar för att få häng på topp 3-lagen medan AIK är i desperat poängbehov för att undvika kampen om negativt kval eller kanske till och med nedflyttning. I eftermiddag kl. 15.00 är det dags för allsvenskt derby på…

  Läs mer >>

 • Emirates Stadium i London - Arsenals hemmaarena

  Arsenal-Tottenham – speltips på londonderbyt

  Arsenal och Tottenham har startat säsongen på ett mycket bra sätt och inför söndagens North London derby står båda lagen på 13 poäng och är obesegrade i ligan så här långt. Vi har tittat närmare på matchen och givetvis kollat in oddsen. Arsenal kommer till start med självförtroendet på topp efter att ha tvålat till…

  Läs mer >>

Vi riktar oss till dig som är över 18 år!


Bästa bonusarna

Hitta spelbolagens bästa insättningsbonusar >>

Spelscheman

Premier League

Champions League

Guider

Vinn mer med våra 9 heta tips!

Undvik spelarens dödssynder!

Är du i riskzonen?

Är du i riskzonen?

Sex varningssignaler för spelberoende.


Följ oss: