Vilken kanal sänder matcherna?

Vilken kanal sänder matchen?

Rättigheterna till de olika ligorna och landslagets matcher är ett ständigt ämne för diskussion. Avtal förhandlas om och rättigheterna byter ägare med jämna mellanrum, och därför är det är inte alltid så lätt att hålla reda på vilken kanal det är som sänder veckans europeiska toppmatcher. Här gör vi ett försök att reda ut begreppen och förklara vilken kanal som sänder vad.

Premier League

Den förmodligen bästa och definitivt mest eftertraktade ligan bland svenska tv-tittare är Premier League, den engelska ligan. Sedan säsongen 2010/2011 är det Viaplay som har rättigheterna att visa den engelska ligafotbollen i Sverige.

La Liga

Matcherna i den spanska högstadivisionen, La Liga, där du kan följa storlagen Real Madrid och FC Barcelona visas i TV4 play.

Serie A

Serie A, den italienska ligan med klubbar som Milan, Juventus, Napoli och Inter visas i år på TV4 play.

Allsvenskan, superettan och Svenska cupen

Om du vill följa ditt favoritlags framfart i Allsvenskan så är det ett abonnemang från TV4 play du behöver. Det är paketet ”TV4 play+ sport” du behöver och det kostar i skrivande stund 399 kr per månad. Det ger dig även möjlighet att se Svenska cupen och Superettan.

Champions League

Den europeiska mästarcupen, Champions League är fotbollens flaggskepp och förmodligen varje kanalägares våta dröm. När det börjar dra ihop sig till slutspel och storlagen börjar möta varandra lockar matcherna garanterat storpublik. Rättigheterna för Champions League innehas av Telia och TV4 play.

Europa League

Cupen där lagen som befinner strax under det absoluta toppskiktet i europeisk fotboll spelar, Europa League, visas på Viaplay.

EM-kval

Sveriges matcher i kvalet till EM i Tyskland 2024 kan du följa på TV 4 Play. Alla matchdagar i EM-kvalet hittar du här >>. Detsamma gäller för landslagets matcher i UEFA Nations League.

Streaming hos spelbolagen

Utöver de ”riktiga” tv-kanalerna så har många spelbolag rättigheter att streama fotbollsmatcher över internet. Via bolagets webbplats kan du då se matchen på din dator, samtidigt som du kan lägga livespel under pågående match.

Fördelen med spelbolagens streams är att de är helt gratis. Du behöver bara öppna ett spelkonto hos respektive bolag och göra en första insättning för att få tillgång till deras utbud av livesänd sport. Gör du en insättning får du dessutom en insättningsbonus du kan använda att spela för.

Mer information om spelbolagens erbjudande hittar du i vår bonusguide.