Tjänar du pengar på ditt spelande? (del 1)

17 november, 2009

Det finns väldigt många spelbolag och så vitt jag vet så är det inget av dem som gör förlust. Tvärtom är många av dem riktiga vinstmaskiner och stora börsnoterade företag. Tittar man på en europeisk fotbollsmatch så har nästan garanterat åtminstone ett av lagen ett spelbolag som huvudsponsor. Inte vet jag vad ett tröjsponsorkontrakt är värt, men jag förmodar att det är ganska stora summor som exempelvis Bwin pumpar in i Real Madrid och Unibet i Valencia. Vad vill jag då säga med det här? Jo, jag vill väcka en tanke hos er kära spelare – det är nämligen ni som betalar kalaset…
Nästan alla som spelar på sport förlorar pengar. Det är fakta. Det finns några få skickliga spelare som lyckas med att vinna mer än de förlorar och de finns till och med de som har spelandet som levebröd. Yrkesspelarna utgör dock en extremt liten del av spelbolagens kunder. Däremot finns det många som tror att de går plus, och framför allt låter andra tro att de gör det. Därför är det så extremt viktigt att bokföra sina spel. Papper och penna duger gott om du inte spelar väldigt mycket. När du kommer upp i volym så rekommenderar vi att du använder någon av de webbtjänster som erbjuder gratis spelbok, exempelvis Bettingbloggen. Då får du dessutom utförlig statistik på hur det går för dig och du får helt andra möjligheter att utvärdera ditt spelande. Framför allt kan du, svart på vitt, se om du går plus eller minus…

På ”allmän begäran” har vi skrivit en uppföljning på det här inlägget. Missa alltså inte del 2!

Bli kund hos ett nytt spelbolag och hämta din bonus redan idag!
Unibet- 1200 kr i bonus till nya spelare

Fler bra insättningsbonusar...

Läs också

Relaterade länkar

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".
 • pluralen

  Tror definitivt att pokern har lika stor del i detta som oddsetlirarna.

  Men frågan är vad man är ute efter i längden? Folk verkar inte ha tålamodet att spela på favoriter så man väljer någon rejäl högoddsare och hoppas på det bästa på en skräll!

 • Eklund

  Spela på favoriter? Det är ju det som fäller de allra flesta! 😮 Spela på värden, så har du god chans att gå plus – det är det enda rätta. Favoritoddsen är ju de som trycks ner. Visst kan där finnas värde, men inte ofta i storfavoriterna i alla fall.

  Toffe: Det känns som om du kunde ha byggt ut denna krönika ännu mer! 🙂 Jag hade gärna sett att du fortsatt, då jag fick känslan av att du ännu inte var riktigt klar!

 • pluralen

  Ja det kanske fungerar för dej Eklund, men jag ligger inte plus p g a att jag har letat efter något värde i det hela! Jag väljer mina lag efter de som vinner mer än de förlorar!

 • Toffe

  @pluralen: Både poker och casino är givetvis stora inkomstkällor för bolagen. Sen är det nog när favoriterna faller som spelbolagen jublar allra mest.

  @eklund: Det finns många aspekter som skulle kunna utvecklas i den här "krönikan". Tyvärr lämpar sig inte bloggformatet för riktigt långa texter, men det får väl bli en del två. 😉

 • Eklund

  pluralen:

  Spelar inte! Vilar, då det tar för mycket energi. 🙂 För att vinna måste du slå bolagen, och alltså slå deras odds. Du sätter då egna odds på matcherna, och ser om något bolag bjuder högre. Sedan kan du välja att skippa skrällspel, och fokusera på mer "troliga", men fortfarande spela med värden.

  Att leta efter "de som vinner mer än de förlorar" låter inte som någon taktik i mina öron. Om du menar sådana som vinner riktigt mycket, så får du ju i de allra flesta fall odds som inte täcker den gången du väl förlorar.

  Nåväl – nog om detta! 🙂

 • pluralen

  Nog om detta, finns antagligen flera sätt att spela på och alla är vi olika! 🙂

 • Toffe

  @Eklund: Del två är författad. Publicerar i morgon…

 • Eklund

  Fint! 🙂

 • Martin på BettingBloggen

  Intressant och framförallt mycket ärligt inlägg, Toffe! Måste också få tacka för notisen om vår tjänst samt länken! 🙂

  MVH
  Martin

 • Toffe

  @Martin: Jag rekommenderar gärna en bra tjänst 🙂

Senaste artiklarna på spelkanalen:

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Knappt har vi korat 2015 års mästare, men det är redan dags att flytta fokus till nästa säsong. Nu väntar ett par månaders sommarupphåll, i vanlig ordning fylld av silly season-rykten, men redan tidigt i augusti så drar det igång igen. Spelschemat för premiäromgången är redan här och alla fotbollsälskare väntar nu bara på att […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Betsafe har sedan länge profilerat sig genom att synas i extremsportsammanhang och de fortsätter nu sin satsning på Gumball 3000. Den numera ganska välkända biltävlingen startade i år i Stockholm, med första etappmålet i Oslo. Så småningom ska en vinnare koras när deltagarna gå i mål i Las Vegas. Tävlingen brukar ha massor av […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Nordicbet har engagerat de båda fotbollsprofilerna Sladjan Osmanagić och Bojan Djordic för att resa runt i Sverige och ”ta tempen” på fotbollen. I de första avsnittet får vi stifta bekantskap med uppstickarlaget Dalkurd FF i Borlänge som sedan de grundades 2014 klättrat genom seriesystemet och återfinns nu i division 1 norra. Där finns också […]

Läs hela artikeln →

Snön ligger fortfarande djup i stora delar av Sverige, men idag kom ett av de första vårtecknen – nämligen det allsvenska spelprogrammet. Säsongen drar igång lördagen den 4 april, och årets premiärmatch spelas mellan nykomlingarna Hammarby och Häcken. I omgång tre (matchen kommer spelas den 13 april) är det dags för första stockholmsderbyt, då Hammarby […]

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.