Tjänar du pengar på ditt spelande? (del 1)

Det finns väldigt många spelbolag och så vitt jag vet så är det inget av dem som gör förlust. Tvärtom är många av dem riktiga vinstmaskiner och stora börsnoterade företag. Tittar man på en europeisk fotbollsmatch så har nästan garanterat åtminstone ett av lagen ett spelbolag som huvudsponsor. Inte vet jag vad ett tröjsponsorkontrakt är värt, men jag förmodar att det är ganska stora summor som exempelvis Bwin pumpar in i Real Madrid och Unibet i Valencia. Vad vill jag då säga med det här? Jo, jag vill väcka en tanke hos er kära spelare – det är nämligen ni som betalar kalaset…

Nästan alla som spelar på sport förlorar pengar. Det är fakta. Det finns några få skickliga spelare som lyckas med att vinna mer än de förlorar och de finns till och med de som har spelandet som levebröd. Yrkesspelarna utgör dock en extremt liten del av spelbolagens kunder. Däremot finns det många som tror att de går plus, och framför allt låter andra tro att de gör det. Därför är det så extremt viktigt att bokföra sina spel. Papper och penna duger gott om du inte spelar väldigt mycket. När du kommer upp i volym så rekommenderar vi att du använder någon av de webbtjänster som erbjuder gratis spelbok, exempelvis Bettingbloggen. Då får du dessutom utförlig statistik på hur det går för dig och du får helt andra möjligheter att utvärdera ditt spelande. Framför allt kan du, svart på vitt, se om du går plus eller minus…

På ”allmän begäran” har vi skrivit en uppföljning på det här inlägget. Missa alltså inte del 2!

Läs också

10 svar till ”Tjänar du pengar på ditt spelande? (del 1)”

 1. Profilbild för pluralen
  pluralen

  Tror definitivt att pokern har lika stor del i detta som oddsetlirarna.

  Men frågan är vad man är ute efter i längden? Folk verkar inte ha tålamodet att spela på favoriter så man väljer någon rejäl högoddsare och hoppas på det bästa på en skräll!

 2. Profilbild för Eklund
  Eklund

  Spela på favoriter? Det är ju det som fäller de allra flesta! 😮 Spela på värden, så har du god chans att gå plus – det är det enda rätta. Favoritoddsen är ju de som trycks ner. Visst kan där finnas värde, men inte ofta i storfavoriterna i alla fall.

  Toffe: Det känns som om du kunde ha byggt ut denna krönika ännu mer! 🙂 Jag hade gärna sett att du fortsatt, då jag fick känslan av att du ännu inte var riktigt klar!

 3. Profilbild för pluralen
  pluralen

  Ja det kanske fungerar för dej Eklund, men jag ligger inte plus p g a att jag har letat efter något värde i det hela! Jag väljer mina lag efter de som vinner mer än de förlorar!

 4. Profilbild för Toffe
  Toffe

  @pluralen: Både poker och casino är givetvis stora inkomstkällor för bolagen. Sen är det nog när favoriterna faller som spelbolagen jublar allra mest.

  @eklund: Det finns många aspekter som skulle kunna utvecklas i den här "krönikan". Tyvärr lämpar sig inte bloggformatet för riktigt långa texter, men det får väl bli en del två. 😉

 5. Profilbild för Eklund
  Eklund

  pluralen:

  Spelar inte! Vilar, då det tar för mycket energi. 🙂 För att vinna måste du slå bolagen, och alltså slå deras odds. Du sätter då egna odds på matcherna, och ser om något bolag bjuder högre. Sedan kan du välja att skippa skrällspel, och fokusera på mer "troliga", men fortfarande spela med värden.

  Att leta efter "de som vinner mer än de förlorar" låter inte som någon taktik i mina öron. Om du menar sådana som vinner riktigt mycket, så får du ju i de allra flesta fall odds som inte täcker den gången du väl förlorar.

  Nåväl – nog om detta! 🙂

 6. Profilbild för pluralen
  pluralen

  Nog om detta, finns antagligen flera sätt att spela på och alla är vi olika! 🙂

 7. Profilbild för Toffe
  Toffe

  @Eklund: Del två är författad. Publicerar i morgon…

 8. Profilbild för Eklund
  Eklund

  Fint! 🙂

 9. Profilbild för Martin på BettingBloggen
  Martin på BettingBloggen

  Intressant och framförallt mycket ärligt inlägg, Toffe! Måste också få tacka för notisen om vår tjänst samt länken! 🙂

  MVH
  Martin

 10. Profilbild för Toffe
  Toffe

  @Martin: Jag rekommenderar gärna en bra tjänst 🙂