Tjänar du pengar på ditt spelande? (del 1)

17 november, 2009

Det finns väldigt många spelbolag och så vitt jag vet så är det inget av dem som gör förlust. Tvärtom är många av dem riktiga vinstmaskiner och stora börsnoterade företag. Tittar man på en europeisk fotbollsmatch så har nästan garanterat åtminstone ett av lagen ett spelbolag som huvudsponsor. Inte vet jag vad ett tröjsponsorkontrakt är värt, men jag förmodar att det är ganska stora summor som exempelvis Bwin pumpar in i Real Madrid och Unibet i Valencia. Vad vill jag då säga med det här? Jo, jag vill väcka en tanke hos er kära spelare – det är nämligen ni som betalar kalaset…
Nästan alla som spelar på sport förlorar pengar. Det är fakta. Det finns några få skickliga spelare som lyckas med att vinna mer än de förlorar och de finns till och med de som har spelandet som levebröd. Yrkesspelarna utgör dock en extremt liten del av spelbolagens kunder. Däremot finns det många som tror att de går plus, och framför allt låter andra tro att de gör det. Därför är det så extremt viktigt att bokföra sina spel. Papper och penna duger gott om du inte spelar väldigt mycket. När du kommer upp i volym så rekommenderar vi att du använder någon av de webbtjänster som erbjuder gratis spelbok, exempelvis Bettingbloggen. Då får du dessutom utförlig statistik på hur det går för dig och du får helt andra möjligheter att utvärdera ditt spelande. Framför allt kan du, svart på vitt, se om du går plus eller minus…

På ”allmän begäran” har vi skrivit en uppföljning på det här inlägget. Missa alltså inte del 2!

Läs också

Relaterade länkar

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 10 comments }

pluralen november 17, 2009 kl. 11:38

Tror definitivt att pokern har lika stor del i detta som oddsetlirarna.

Men frågan är vad man är ute efter i längden? Folk verkar inte ha tålamodet att spela på favoriter så man väljer någon rejäl högoddsare och hoppas på det bästa på en skräll!

Eklund november 17, 2009 kl. 11:53

Spela på favoriter? Det är ju det som fäller de allra flesta! 😮 Spela på värden, så har du god chans att gå plus – det är det enda rätta. Favoritoddsen är ju de som trycks ner. Visst kan där finnas värde, men inte ofta i storfavoriterna i alla fall.

Toffe: Det känns som om du kunde ha byggt ut denna krönika ännu mer! 🙂 Jag hade gärna sett att du fortsatt, då jag fick känslan av att du ännu inte var riktigt klar!

pluralen november 17, 2009 kl. 12:04

Ja det kanske fungerar för dej Eklund, men jag ligger inte plus p g a att jag har letat efter något värde i det hela! Jag väljer mina lag efter de som vinner mer än de förlorar!

Toffe november 17, 2009 kl. 12:05

@pluralen: Både poker och casino är givetvis stora inkomstkällor för bolagen. Sen är det nog när favoriterna faller som spelbolagen jublar allra mest.

@eklund: Det finns många aspekter som skulle kunna utvecklas i den här "krönikan". Tyvärr lämpar sig inte bloggformatet för riktigt långa texter, men det får väl bli en del två. 😉

Eklund november 17, 2009 kl. 17:59

pluralen:

Spelar inte! Vilar, då det tar för mycket energi. 🙂 För att vinna måste du slå bolagen, och alltså slå deras odds. Du sätter då egna odds på matcherna, och ser om något bolag bjuder högre. Sedan kan du välja att skippa skrällspel, och fokusera på mer "troliga", men fortfarande spela med värden.

Att leta efter "de som vinner mer än de förlorar" låter inte som någon taktik i mina öron. Om du menar sådana som vinner riktigt mycket, så får du ju i de allra flesta fall odds som inte täcker den gången du väl förlorar.

Nåväl – nog om detta! 🙂

pluralen november 17, 2009 kl. 18:13

Nog om detta, finns antagligen flera sätt att spela på och alla är vi olika! 🙂

Toffe november 17, 2009 kl. 22:24

@Eklund: Del två är författad. Publicerar i morgon…

Eklund november 17, 2009 kl. 22:26

Fint! 🙂

Martin på BettingBloggen november 17, 2009 kl. 23:22

Intressant och framförallt mycket ärligt inlägg, Toffe! Måste också få tacka för notisen om vår tjänst samt länken! 🙂

MVH
Martin

Toffe november 17, 2009 kl. 23:27

@Martin: Jag rekommenderar gärna en bra tjänst 🙂

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.