Bergling, Wennerström, HV och Linköping

Tidigare HV och nu även Linköping vägrar släppa sina spelare till landslaget. Vart är vi på väg? Att vägra göra värnplikten är straffbart men att inte ställa upp när Bengt-Åke kallar är tydligen helt OK. Att elitserieklubbarna bidrar till att vattna ur varumärket Tre kronor är anmärkningsvärt.

Det är inte bara jag som börjar bli less. Landsförrädare…

Tjäna pengar på din blogg. Registrera dig på tradedoubler!

4 svar till ”Bergling, Wennerström, HV och Linköping”

 1. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Qissling glömde du. Fast han var väl norsk tror jag

 2. Profilbild för Tojan
  Tojan

  jag tycker att förbundet gör ett rätt gott jobb med att vattna ur varumärket Tre kronor själva med alla dessa B-turneringar.

 3. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Nu vet inte jag var du befinner dig, men om du kollar upp matchandet för HV:s och LHC:s spelare kommer du rätt snabbt se att de skulle få ett djävulskt matchande. I fallen Emvall/Fransson skulle det bli 8 matcher på 11 dagar. Nog för att de är vältränade, men efter hälften skulle de nog vara så slut att det inte skulle klara av att spela det spelet de vanligtvis kan. Förbundet har likaså inte heller tagit hänsyn till HV och LHC i samband med CHL. I LHC:s fall har de två första mötena följts upp med match dagen efter på annan ort än Linköping. (Prag-Karlstad, Linköping-Örnsköldsvik (Kommande är Linköping-Linköping och Zürich-Skellefteå) Första orten är CHL-matcher och de andra är dagen därpå i Elitserien.)
  Det här är inte några övermänniskor utan bara vältränade idrottsmän.

 4. Profilbild för Toffe
  Toffe

  Visst.

  Utan att känna till några detaljer, eller kunna belägga mitt påstående på något sätt känns CHL som en utmaning eller en ren provokation mot landslagsturneringarna. När CHL planerades visste man förmodligen när Karjala skulle spelas och den uppkomna situationen där klubblag bojkottar landslaget är förmodligen precis vad man ville ha.

  Jag ifrågasätter inte att matchschemat blir tufft, men med lite samordning hade Euro Hockey Tour och CHL kunnat samexistera.

  Eller?