Bandy – kan det vara något?

Sandebäck på Aftonbladet tipsar idag om en massa bandyspel. Jag ska villigt erkänna att jag aldrig har spelat på en bandymatch, det känns ju verkligen som en marginalsport i stil med isracing, varpa eller bowling. Spelmässigt är ju det dock ganska ointressant – finns möjligheten till bra spel så får sporten vara hur liten eller hur ”TV-ovänlig” som helst. Vi får se; kanske skulle man titta lite närmare på denna sport ur en spelsynvinkel. Som det verkar så finns det ju några lag (läs Edsbyn, Sandviken, o.s.v.) som i princip aldrig förlorar. Oddsen är ju också därefter, men vid idiotsäkra spel (finns det sådana?) kan man ju kosta på sig att höja insatsen ganska rejält.

Hur vinner man på sportspel? Köp boken här!

Ett svar till ”Bandy – kan det vara något?”

  1. Profilbild för storste
    storste

    Tänk om, hur mycket lagen än vinner så är det underodds! Att spela större summor till skitodds är alltid ett big no-no. Någon av de tio matcher som du behöver för att dubbla insatsen så har ett av lagen en bra dag och sätter ett kryss, och då har du i bästa fall gått ett par procent plus och i värsta fall gått med brakförlust.

    Jag kör ett lite liknande experiment som övergått i något mer seriöst nu, och jag spelar på ALLT. Hittar jag ett odds som ser vettigt ut så kollar jag statistik och ser om det verkar spelbart. Som inatt när jag hittade ett toppmöte i australiensiska ligan med bra hemmastatistik för hemmalaget och dålig bortastatistik för bortalaget så verkade det klart vettigt med ett odds på 2.00 för hemmaseger.