Barcelona – en makalös vinstmaskin

Barca gjorde precis vad de behövde (eller rättare sagt precis vad jag behövde…). Meningen hos er bloggläsare var ju delad huruvida jag skulle lägga detta spel eller inte. Jag valde att göra det och det är jag glad för nu. Barcelona startade utan Messi och utan Eto’o, men den tredje parten i världens bästa anfall, Henry, spelade och det visade sig vara gott nog. Det var nämligen fransmannen som nickade in 1-0 efter en dryg halvtimmes spel efter ett fantastiskt inlägg från högerkanten signerat Bojan. I andra halvlek fastställde Rafa Marques slutresultatet genom en mycket, mycket vacker frispark. Tilläggas bör också att Leo Messi byttes in i början av den andra halvleken. Frågan är om det finns något lag i världen just nu som skulle rå på Barca hemma på Camp Nou…

I ledning med 2-0 väljer Pep Guardiola, med fem minuter kvar av matchen, att byta in skyttekungen Samuel Eto’o. Anfall är sannerligen bästa försvar – sånt värmer en fotbollsälskares hjärta. Respekt.

Från dagens fotbollshändelser är väl Henkes beslut att köra ytterligare ett år i HIF och Gerrards skada de största snackisarna. Jag konstaterar också att Ola Toivonen, precis som Elm, har fått en flygande start på proffslivet. Målskytt i dag igen.

Sen tycker jag att pånyttfödda Mif Redhawks förtjänar ett omnämnande. Tredje raka segern idag mot Nybro – och plötsligt är skåningarna på play-off-plats igen. Det svänger fort i sportens värld…

I morgon blir det nya spel. Missa inte det.