Analys: Allsvenskan

Spelutbudet är i det närmaste obefintligt i dag så vi tar en vilodag och släpper fram spelkanalen.com´s krönikör Suat Fener. Den här gången har han tittat närmare på Allsvenskan. Trevlig läsning!

När jag satte mig ner och punktvis gick igenom vad som talade för och vad som talade mot att Kalmar FF skulle kunna försvara sitt SM-guld framkom något väldigt entydigt. Kalmar FF kommer INTE att vinna allsvenskan 2009. I princip säger allt att kapten Henrik Rydström inte lär få höja Lennart Johanssons pokal framåt höstkanten. När jag började summera mina punkter var det egentligen bara en sak som gör att ett litet uns av osäkerhet i det tidigare konstaterandet smyger sig in. Den största nackdelen med att vinna en liga som allsvenskan är att man riskerar att köpas sönder. Kalmar FF har, inför den här säsongen, blivit av med Patrik Rosengren, Arthur Sorin, Patrik Ingelsten och Viktor Elm. Visst – man har värvat efter bästa möjliga förmåga, men dessa nya spelare måste anpassas till Kalmars sätt att spela och det är en jäkla skillnad mot spelare som redan var en del av laget och som visste vad som förväntades och hur de skulle bete sig för att utföra det. Tobias Eriksson, Daryl Smylie, Assis och Rodrigues är alla säkert väldigt bra fotbollsspelare, men att de ska få ut mesta möjliga av sitt kunnande i Kalmar FF står en bit fram i tiden.

Frågan är egentligen hur lång tid Nanne Bergstrand behöver på sig för att få dagens trupp att bli bland de bästa i landet? Den svåraste tiden blir givetvis från och med nu och hela resten av vårsäsongen. Det är under den perioden laget ska spelas samman och det är då som man är som mest sårbart. Det är under hösten som Kalmar FF ska klättra i tabellen och är man med bland de fem främst i tabellen framåt midsommar är jag övertygad om att hösten kommer att bjuda på en hel del dramatik. Men fram till dess kommer det rutinerade gardet att få dra ett tungt lass. Herrar som i kvällspressen beskrivs som näst intill jämnåriga med den fjärde Fantomen kommer att spela en viktig roll.

Efter åtta omgångar spekuleras det vart guldet kommer att hamna; om Kalmar kan försvara SM-guldet? Men det handlar inte om det. Guldet från 2008 behöver inte försvaras – det kommer alltid tillhöra KFF och Kalmar. Och jag tror också att Kalmarpubliken känner likadant. Kalmar FF ska inte sträva efter att försvara ett guld – man ska däremot sikta på att vinna ett nytt. Alla år av sportsliga missar och en ekonomi på ruinens brant fick sitt slut förra året. 2008 var året då Kalmar FF för första gången var Sveriges bästa fotbollslag och en av landets rikaste klubbar. Inget, absolut inget, kan överträffa det!

Hur går det i guldstriden då? Att Lennart Johanssons pokal hamnar på västkusten känns ganska realistiskt. IFK Göteborg och Elfsborg slåss om guldet. Kalmar FF får tampas med Malmö, Helsingborg och AIK om platserna därefter. Den 1 november, efter totalt 240 matcher, har vi alla svaren.

Av: Suat Fener

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se |

3 svar till ”Analys: Allsvenskan”

 1. Profilbild för Hockeybet
  Hockeybet

  Intressant läsning!

  HockeyBet har startat ett forum där alla kna lägga upp sina tankar på spel, odds, spelbolag och mycket annat. Välkomna!

 2. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Bra analys! Men vem är det som gör att ett ”uns av osäkerhet smyger sig in”?

 3. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Halmstad då?