En av våra största lägger skridskorna på hyllan

5 maj, 2009

En av de största hockeyspelarna som konungariket Sverige har fostrat väljer nu att bryta sitt kontrakt med New York Rangers och avsluta sin karriär. Förutom en av de största, är han också en av våra mest underskattade spelare. Jag talar naturligtvis om Markus Näslund – en av talangerna från Modos outtömliga talangfabrik. Minns till exempel säsongen 2003 då han slutade tvåa i NHLs poängliga och tilldelades Lester B. Pearson Award som bäste spelaren i NHL. Även då, som så många gånger tidigare, i skuggan av ”storebror” Peter Forsberg, den gamle kedjekamraten från Ångermanlands TV-pucklag 1988…

Det blev 15 säsonger och nästan 400 mål för Pittsburg Penguins, Vancouver Canucks och slutligen New York Rangers.

Det känns skönt med en idrottsman som kan fatta definitiva beslut. Visst är vi trötta på alla dessa veteraner som slutar, börjar, slutar och börjar igen? Henrik Larsson, Peter Forsberg, Mikael Renberg, Björn Borg, Fredrik Ljungberg, Tomas Brolin – ja listan kan göras hur lång som helst. Nä, sluta på toppen och bli ihågkommen för det du presterade istället för att gå till historien som ”pajasen i Crystal Palace…” Någon avslutning på karriären hemma i Modo är alltså inte aktuell enligt Näslund
-Jag är slut som artist, säger han till Sportbladet.se. Respekt säger vi.

Till sist en uppmaning till alla spelkanalens läsare. Ställ er upp och ge Markus Näslund en stående ovation – det är han sannerligen värd.

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se |

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 1 comment }

Anonymous maj 5, 2009 kl. 22:15

Näslund är kung. Problemet är bara att vi Sverige aldrig har förstått det.

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.