En klassisk El Classico…

Vilken match. Barcelona visade upp varför man har kallats världens bästa klubblag den här säsongen och fullständigt förnedrade Real Madrid. Det började dock bra för Madridlaget som fick ett tidigt mål genom Higuain som nickade vid första stolpen efter ett mycket vackert förarbete av Ramos. Lyckan blev dock kortvarig. Efter bara fyra minuter kvitterade Barcelona genom Henry och bara en stund senare var det dags igen. Lagkaptenen Carlos Pouyol nickade vackert in ledningsmålet för katalanerna efter en frispark från vänsterkanten. I slutet av första halvlek utnyttjade Xavi ett misstag i realförsvaret och frispelade Leo Messi som kallt satte tredje målet för Barcelona.

I andra halvlek tändes dock en liten strimma av hopp för Real Madrid. Sergio Ramos reducerade genom en nick vid bortre stolpen på en frispark signerad Arjen Robben. Även denna gång visade det sig dock att glädjen skulle bli kortvarig. Efter bara två minuter punkterade Thiery Henry matchen med sitt andra och Barcas fjärde mål.

Matchen slutade till slut 6-2 till Barcelona efter ytterligare ett mål av Messi och ett av mittbacken Piquet. Real Madrid var i stora delar av matchen fullständigt utspelade när bollen gick som på ett snöre mellan barcaspelarna. Man hängde helt enkelt inte med i svängarna när Barcelona skruvade upp tempot och bjöd på fotbollsunderhållning av yttersta världsklass.

För er som missade det – läs gärna vår förhandsanalys av matchen.

***
På tisdag är det dags för tungviktsmötet mellan Chelsea och Barcelona på Stamford Bridge. Det ska bli vansinnigt intressant att se den matchen. Kan Barca göra sex mål mot Real Madrid inför åtminstone 60 000 fanatiska hemmafans på Santiago Bernabeo så blir jag inte förvånad om de dänger till Chelsea också. De lär dock inte göra sex mål på Lampard och company…

Kanske är detta den förstärkning som Real behöver för att på allvar kunna hota Barcelona inför nästa säsong 😉

Aftonbladets ”minut-för-minut-rapportering” från matchen hittar du här >>

Follow Spelkanalen.com | Sök bland 1000-tals annonser |

2 svar till ”En klassisk El Classico…”

1. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

Hej!
    vilken kväll, vilken match, livet leker.och barca vad ska man säga finns inget bättre lag just nu.

2. Profilbild för Toffe
    Toffe

Ja, det var sannerligen en fantastisk match. Dagens klipp gjorde de som lirade på Barcaseger efter Reals 1-0-mål. 4,75 gav det live-spelet hos bet365.