En seger för fotbollen!

När Iniesta slog in ”segermålet” för Barcelona sent i går kväll på Stamford Bridge skipades rättvisa. Jag tänker då i första hand inte på matchen i sig, som ju mycket väl hade kunnat slutat med vinst för londonlaget. Men för fotbollen var detta det bästa som kunde hända. Att ett spelande lag som Barcelona slår ut Chelseas köttmur känns bra. Och nog kan vi se fram emot en trevligare final när Barca och United möts? Två engelska lag som tågar in på Olympiastadion i Rom den 27 maj hade inte känts som en riktig Champions League-final.

Precis som i den andra semifinalen hamnade domaren i centrum efter matchen. Många av spelarna gör sin viktigaste match hittills i karriären och till viss del måste man ha förståelse för alla heta känslor. Domare gör fel – det är fakta – men en sak borde förändras i elitfotbollen. Spelare som gör sig skyldiga till förseelser som domaren missar kan ju stängas av i efterhand. Då borde också avstängningar kunna hävas när TV-bilder uppenbart visar att domaren gjorde ett misstag. Jag tänker då närmast på Darren Fletchers fullständigt horribla utvisning på Emirates Stadium i tisdags.

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se |

2 svar till ”En seger för fotbollen!”

  1. Profilbild för Kraxen
    Kraxen

    Fletcher borde få spela finalen. Tycker även att abidal borde få spela eller vad säger du ?

  2. Profilbild för Toffe
    Toffe

    @Kraxen: Fletcher borde givetvis få spela finalen. Reprisen visar tydligt att brytningen var perfekt. Tyvärr missade jag situationen med Abidal, så den kan jag dessvärre inte uttala mig om.