Ett lir på turkiska cupfinalen

Spelkanalens krönikör Suat Fener är väldigt insatt i turkisk fotboll och bjuder idag på ett speltips som gäller den turkiska cupfinalen. Vi kommer även att rygga det här spelet i spelfonden.

Besiktas och Fenerbahce möts i morgon onsdag i den turkiska cupfinalen. Dessa två klubbar är rivaler med varandra och mötet dem emellan är näst största derbyt i Turkiet efter Fenerbahce – Galatasaray. Som de flesta vet värvade Fenerbahce den meriterade ”Farfar” Aragones som just hade vunnit EM med sitt Spanien. Förväntningarna var höga på honom och spelarna men säsongen gick inte som det var tänkt. Fenerbahce gjorde ett av sina sämsta säsonger på 40 år och ligger nu på en 5:e plats medan Besiktas gjort en nästintill perfekt säsong och leder turkiska ligan. Däremot har Fenerbahce vunnit mot Besiktas i de senaste åtta möten mellan lagen. Senast vann de förra veckan med 2-1 på Besiktas hemmaplan men det som talar emot Fenerbahce är att de inte vunnit Turkiska cupen sedan 1983 – alltså 26 år sedan. Fenerbahce har ett par nyckelspelare skadade fast får backklippan Lugano tillbaks till finalen och Besiktas får sin anfallare Nobre tillbaks som tidigare har spelat i Fenerbahce. Det kommer troligtvis bli en bra final men det jag hoppas mest på är att slippa se bråk på planen.

Jag tror Fenerbahce tar segern idag eftersom de vill verkligen vinna Turkiska cupen efter 26 års längtan och de har ett övertag på Besiktas genom att de vunnit de senaste åtta matcherna mellan lagen. Det blir få måls skillnad.

Alltså:
Fenerbahce-Besiktas, 1
Odds: 2,35, insats: 30 kr @ Expekt.com

5 svar till ”Ett lir på turkiska cupfinalen”

 1. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Jag såg några av Fenerbahces matcher förra året i CL, då blev jag riktigt imponerad. Så jag tror också att Fenerbahce vinner och satsar en slant!

 2. Profilbild för Ugly Betty
  Ugly Betty

  Kul att se att spelkanalen vidgar sina vyer. Turkiska ligan håller bra klass och vi som gillar ett gott slagsmål då och då följer naturligtvis denna liga lite extra 🙂

 3. Profilbild för Ed
  Ed

  Besiktas tycker jag är ett Cuplag, man har av någon anledning tur i Cupen. Att man dessutom förlorade mot Fener i senaste omgången hemma gör nog att laget är otrolgit revanschsuget. Dessutom var det en match där BJK´s indivduella misstag gjorde att fener vann matchen.

  Någon tidigare skrev att fenersspel förra året gör att han satsar på Fener, det är helt fel tänk. Då förra årets fener inte är detsamma som årets.

  Jag personligen skulle inte sätta några stora pengar på matchen, då den är oviss. BJK tror jag dock har lite fördel i form av Holosko och Bobo, två hypervassa anfallare som är i form.

  Att Guiza är i form gör att X är spelbart också.

  Som ni märker är det hur svår match att betta som helst 😉

 4. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Mina vänner vill ni ha lättförtjänta pengar så bör ni nog satsa en peng på Besikas. Senast mot fener hade lagen stor press på sig, hemma mot ärkerivalen och vinst där hade inneburit serieledning.

  Tyvärr så klarade de inte pressen.

  Medan fener hade inget och förlora och allt att vinna, då är det nog lättare o lira boll.

  Men nu är det ombytta roller Besiktas har inte lika stor press på sig för att de har ligan kvar medan fener bara tänker på cupen därmed har fener favoritskapet…För 2 år sen slog Besiktas fener i den turkiska cupen. Varför inte repris från förra året…

  CarsiSverige MoMo

 5. Profilbild för Ed
  Ed

  Detta var så väntat, utklassningssiffror av Besiktas och en slant i fickan.