Gästkrönikör: Suat Fener

9 maj, 2009

Först ut i raden av gästkrönikörer på spelkanalen.com är Suat Fener. Vi hälsar honom välkommen och bjuder här på hans första gästspel hos oss.

Chelsea var överlägsna Barcelona i 180 minuter men en klurighet av Iniesta i slutsekunden tar Barcelona till Rom där de ställs inför Man United. Det var på gränsen till oförtjänt. Det har varit enkelt att tycka om Barcelona den här säsongen. Laget har spelat en offensiv som fotbollsvärlden knappt har skådat. I ligan har de gjort osannolika 100 mål på 34 matcher. I Europa har det blivit 32 mål på 14 matcher. Guardiolas taktik med en hög press och ytterbackar på gränsen till anfallare har knappt något lag kunnat försvara sig mot. Lägg därtill en mittfältsduo i Xavi/Iniesta som skapat en ny dimension av offensivt mittfältsspel och ingen har varit oberörd.

Efter utskåpningen av Bayern München i kvartsfinalen (5-1 sammanlagt) var Chelsea mer än förvarnat om Barcelonas kapacitet och kvalitet. Ändå åkte de ner till Camp Nou och kämpade ner hemmalaget. Det var svårare att tycka om.

Engelsmännen kom därifrån med 0-0 och hade stört Barcelona rejält. Med ett fysisk, psykisk och cyniskt spel tillät de bara hemmalaget att få iväg sex skott på mål. Visst spelade Cech i målet bra och Drogba var ofta ensam på offensiv planhalva. Det var skitigt och tråkigt men ack så smart.

Hiddink visste förutsättningarna, han försökte aldrig utmana Barcelona på deras egna premisser. Hans Chelsea gjorde en taktisk komplett match. De förtjänade 0-0 resultatet.

Det hann rinna en del vatten under Londonbroarna innan returmötet. Barcelona mosade Real Madrid med 6-2 i El Clásico och om man inte innan varit imponerad av Barcelona kunde man inte undgå att vara det nu. Ni såg själva, hur Xavi passade till fyra mål, hur Henry var hundraprocentig och vilken tur Real hade att Casillas höll siffrorna nere. Men framför allt. Att man inte ska försöka slå Barcelona med deras egna medel.

Real försökte och blev utomordentligt straffade. Allt detta såg Hiddink och visste att trots hemmaplan, trots mentalt övertag, trots flera nyckelspelare borta i Barcelona, så kan vi inte låta oss lockas att ändra taktik.

Det gjorde han inte heller. Och precis som sist var Barcelona svarslösa. När dessutom Essien gör ett mål som bara riktiga mästare gör kom segern allt närmare. Barcelona hade bollen, men inga lösningar. Inläggen var katastrofala, Messi kom inte loss, Alves var övertänd (missar finalen p.g.a. en varning han samlade ihop till).

Chelsea var fenomenala försvarsmässigt. Lagprestationen var fulländad. Det var aldrig farligt, Barcelona hade under ordinarie tid inte ett enda skott på mål. Hur många lag klarar av att hålla tillbaka Barcelona på det viset?

Chelsea ägde matchen, var med ena benet i Rom, väntade bara på domarens signal. Men när den kom var det Barcelona som jublade. Trots att Chelsea förtjänade att göra det.

Fotbollsromantikern kallar det en seger för fotbollen och det offensiva spelet. Chelseafansen skäller på domaren. Barcelonafansen hyllar Iniestas briljans.

Själv ser jag det omöjliga. Det omöjliga att försvara sig mot den begåvning Iniesta uppvisar (En chans, ett mål. Dessutom i första krysset med yttersidan, på övertid)

Det osannolika i att Chelsea kan kontrollera Barcelona så till den grad över två matcher att det känns säkert. Att de borde vinna. Men ändå förlorar.

Oturen Essien har när han med samma vänsterfot som han skjutit årets mål på Stamford Bridge med; inte får undan bollen tillräckligt. Så att den hamnar hos Messi som kan passa Iniesta.

Slutligen. Ingen domare blåser den straffen Chelsea ville ha på övertid.

Didier Drogba har knappast gjort sig känd som en hedersman på planen. Inte på sidan heller dessvärre. Men när man ser hans känslor under och efter matchen förstår man varför han har vunnit sina framgångar och spelar fotboll på högsta nivå.

Själv tycker jag att Chelsea var förtjänta vinnare men de blir en mycket roligare final mellan Barcelona och Manchester United som alla kan njuta av. Jag tror Man Utd drar längsta strået och vinner Champions League för andra året i rad.

Av: Suat Fener


Gillar du krönikan och vill du läsa mer av Suat? Kommentera!

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se |

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 13 comments }

Anonymous maj 9, 2009 kl. 10:36

tuung

Anonymous maj 9, 2009 kl. 10:40

Jag tycker Suat fener är en bra krönikör eftersom han hittar djupet i det hela. 🙂

Anonymous maj 9, 2009 kl. 10:41

Bra text

Anonymous maj 9, 2009 kl. 11:15

Jag tycker att det var en fantastisk krönika av Suat Fener. Jag håller med dig om match faktan och jag vill se mer av SUAT!!

Anonymous maj 9, 2009 kl. 11:17

Bra

Armin maj 9, 2009 kl. 11:27

Härlig skrivning, mycket bra berättande. Instämmer helt när du säger att Chelsea förtjänade att vinna, men som sagt så hade barca tur

Anonymous maj 9, 2009 kl. 11:59

Otroligt bra krönika från Suat! Bra värvning från Kristoffer. Hur många Miljoner pungade du ut för denna guldklimp ? ? ?

Anonymous maj 9, 2009 kl. 12:12

en jätte bra text

Havan Barca maj 9, 2009 kl. 12:23

tycker att det är en rutinerad krönika av suat fener och jag tycker det han säger är allt sant. Det i slutet håller jag dock inte med om. jag tror att det blir Barca som drar längsta strået i finalen i champions league.

Suat Fener maj 9, 2009 kl. 16:52

Tack för alla kommentarer och det kommer troligtvis flera krönikor och speltips från mig.

Anonymous maj 9, 2009 kl. 23:29

Suat du är bäst

Anonymous maj 9, 2009 kl. 23:33

Läää Suat…tuuung;)

Anonymous maj 19, 2009 kl. 15:04

Jag har för mig att denna Suat kopierar krönikor från andra hemsidor så att dem låter bra. Notera detta alla spelkanalen läsare!

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.