Hjärnornas kamp: Ferguson vs Guardiola

25 maj, 2009

På onsdag smäller det. Då är det dags för fotbollssäsongens absoluta höjdpunkt, nämligen finalen i UEFA Champions League. Vår krönikör Suat Fener ger här sin syn på drabbningen mellan Europas just nu två bästa lag.

Det är snart dags för den stora finalen mellan Manchester United och Barcelona. Den stora frågan som alla ställer sig är vem som kommer att stå som vinnare och få lyfta bucklan? Kommer det bli Puyol eller Ferdinand (om han hinner till matchen). Men min fråga är vem som vinner kampen mellan Sir Alex Ferguson och Pep Guardiola?

Pep Guardiola och hans manskap har visat prov på en magisk fotboll och har gjort fler än 100 mål den här säsongen – något sådant har fotbollvärlden inte skådat på länge. Barcelona har med sitt offensiva spel varit i princip oslagbara. Den enda gången de fick problem var mot Guus Hiddink och hans manskap, men som tur var avgjorde egna produkten Iniesta och sköt upp bollen rakt upp i krysset bakom Cech. Tack vare det målet ska de nu spela i Rom mot Manchester United. Barcelona har tagit dubbeln i år och satsar nog på trippeln.

Vad ska man säga om Manchester United då? Om man har en tränare som heter Sir Alex Ferguson vänjer man sig nog att vinna. Denna tränare är helt magisk och är en av världens bästa. Manchester United har också vunnit dubbeln* likt Barca och ska försöka vinna trippeln. Om de vinner Champions League har de vunnit det i två år i streck, en bedrift som inget annat lag har gjort förut.

Båda lagen har mycket att spela för men jag tror inte det är spelarna som avgör matchödet utan tränarna. Så vem kommer vinna kampen mellan Sir Alex Ferguson och Pep Guardiola?

Pep Guardiola som tränade Barcelonas B-lag kom denna säsong upp till A-laget. Många trodde det var ett stort misstag att låta en orutinerad tränare ta över ett lag som Barcelona men ack så fel de hade. Pep Guardiola är orutinerad, men har gjort så att Barcelona spelar en fotboll ingen har skådat. Sin första säsong som elittränare har han vunnit två titlar och går mot sitt tredje. Vad talar emot Pep Guardiola och hans världslag? Jo, den andra tränaren heter Sir Alex Ferguson och betraktas som en av världens bästa. Det jag gillar mest med Sir Alex Ferguson är att han tar ut startelvan så att motståndarna inte lyckas spela sin fotboll. Nästan varje match blir det ny startelva och Barcelona ska man inte försöka slå med deras metoder. Så en så erfaren tränare som Sir Alex Ferguson kommer nog att ta ut en startelva som stör Barcelonas spel. Jag tror Sir Alex Ferguson och hans manskap vinner Champions League, mycket på grund av Fergusons erfarenhet.

*Med ”The double” menas traditionellt sett att vinna Premier League och FA-cupen under samma säsong. Det har inte Manchester United gjort. Däremot har de vunnit ligacupen (Carling Cup), Premier League och VM för klubblag

(spelkanalen.com´s anmärkning).

***
Vad tror du om matchen? Håller du med eller är du av annan åsikt? Kommentera!

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se | Dagens bästa spel (AB)

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 9 comments }

Anonymous maj 25, 2009 kl. 10:37

Grym krönika, verkligen läsvärd!

Anonymous maj 25, 2009 kl. 14:40

Fullkomligt värdelös krönika! Förstår inte hur man kan få skriva en krönika som inte ens håller lågstadieklass på din blogg

Anonymous maj 25, 2009 kl. 15:44

nu kommer jag sluta läsa denna blogg, dålig språknivå och ingen substans i analyserna..

Toffe maj 25, 2009 kl. 16:25

@anonym: Tråkigt att du slutar följa spelkanalen.com. Vi tar med oss dina synpunkter i vårt fortsatta utvecklingsarbete. Kvalitet är viktigt för oss och det är mycket tråkigt om våra läsare upplever att det brister på just den punkten.

Vi hoppas att du vill ompröva ditt beslut och fortsätter att följa bloggen.

/Kristoffer, spelkanalen.com

Eklund maj 25, 2009 kl. 17:10

Tycker inte den sa så himla mycket. Inga analyser, utan mer en överskådlig bild för oinsatta.

En krönika borde reflektera mer, och analysera om nödvändigt.

Jonte maj 25, 2009 kl. 22:28

Jag tycker att den var läsvärd, ni som inte tycker om den kan ju själv skriva.

Anonymous maj 26, 2009 kl. 21:30

håller meed anonym kommer sluta läsa denna blogg.

helt onödiga inlägg som inte gör någon människa i världen smartare

Jonte maj 27, 2009 kl. 12:16

Haha Anonym så du läser blogg osv för att bli smartare? Då tycker jag gubben att du ska öppna matteboken och börja plugga.

Toffe maj 27, 2009 kl. 12:29

Håll nivån, tack!

Det är helt OK att ha synpunkter på innehållet här på spelkanalen.com. Det ser vi som positivt för det bidrar till bloggens kvalitet. Att tjafsa med varandra kan ni dock göra någon annanstans.

Skärpning. Annars slår vi på kommentarsgranskningen igen.

Kristoffer, spelkanalen.com

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.