Hjärnornas kamp: Ferguson vs Guardiola

På onsdag smäller det. Då är det dags för fotbollssäsongens absoluta höjdpunkt, nämligen finalen i UEFA Champions League. Vår krönikör Suat Fener ger här sin syn på drabbningen mellan Europas just nu två bästa lag.

Det är snart dags för den stora finalen mellan Manchester United och Barcelona. Den stora frågan som alla ställer sig är vem som kommer att stå som vinnare och få lyfta bucklan? Kommer det bli Puyol eller Ferdinand (om han hinner till matchen). Men min fråga är vem som vinner kampen mellan Sir Alex Ferguson och Pep Guardiola?

Pep Guardiola och hans manskap har visat prov på en magisk fotboll och har gjort fler än 100 mål den här säsongen – något sådant har fotbollvärlden inte skådat på länge. Barcelona har med sitt offensiva spel varit i princip oslagbara. Den enda gången de fick problem var mot Guus Hiddink och hans manskap, men som tur var avgjorde egna produkten Iniesta och sköt upp bollen rakt upp i krysset bakom Cech. Tack vare det målet ska de nu spela i Rom mot Manchester United. Barcelona har tagit dubbeln i år och satsar nog på trippeln.

Vad ska man säga om Manchester United då? Om man har en tränare som heter Sir Alex Ferguson vänjer man sig nog att vinna. Denna tränare är helt magisk och är en av världens bästa. Manchester United har också vunnit dubbeln* likt Barca och ska försöka vinna trippeln. Om de vinner Champions League har de vunnit det i två år i streck, en bedrift som inget annat lag har gjort förut.

Båda lagen har mycket att spela för men jag tror inte det är spelarna som avgör matchödet utan tränarna. Så vem kommer vinna kampen mellan Sir Alex Ferguson och Pep Guardiola?

Pep Guardiola som tränade Barcelonas B-lag kom denna säsong upp till A-laget. Många trodde det var ett stort misstag att låta en orutinerad tränare ta över ett lag som Barcelona men ack så fel de hade. Pep Guardiola är orutinerad, men har gjort så att Barcelona spelar en fotboll ingen har skådat. Sin första säsong som elittränare har han vunnit två titlar och går mot sitt tredje. Vad talar emot Pep Guardiola och hans världslag? Jo, den andra tränaren heter Sir Alex Ferguson och betraktas som en av världens bästa. Det jag gillar mest med Sir Alex Ferguson är att han tar ut startelvan så att motståndarna inte lyckas spela sin fotboll. Nästan varje match blir det ny startelva och Barcelona ska man inte försöka slå med deras metoder. Så en så erfaren tränare som Sir Alex Ferguson kommer nog att ta ut en startelva som stör Barcelonas spel. Jag tror Sir Alex Ferguson och hans manskap vinner Champions League, mycket på grund av Fergusons erfarenhet.

*Med ”The double” menas traditionellt sett att vinna Premier League och FA-cupen under samma säsong. Det har inte Manchester United gjort. Däremot har de vunnit ligacupen (Carling Cup), Premier League och VM för klubblag

(spelkanalen.com´s anmärkning).

***
Vad tror du om matchen? Håller du med eller är du av annan åsikt? Kommentera!

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se | Dagens bästa spel (AB)

9 svar till ”Hjärnornas kamp: Ferguson vs Guardiola”

 1. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Grym krönika, verkligen läsvärd!

 2. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Fullkomligt värdelös krönika! Förstår inte hur man kan få skriva en krönika som inte ens håller lågstadieklass på din blogg

 3. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  nu kommer jag sluta läsa denna blogg, dålig språknivå och ingen substans i analyserna..

 4. Profilbild för Toffe
  Toffe

  @anonym: Tråkigt att du slutar följa spelkanalen.com. Vi tar med oss dina synpunkter i vårt fortsatta utvecklingsarbete. Kvalitet är viktigt för oss och det är mycket tråkigt om våra läsare upplever att det brister på just den punkten.

  Vi hoppas att du vill ompröva ditt beslut och fortsätter att följa bloggen.

  /Kristoffer, spelkanalen.com

 5. Profilbild för Eklund
  Eklund

  Tycker inte den sa så himla mycket. Inga analyser, utan mer en överskådlig bild för oinsatta.

  En krönika borde reflektera mer, och analysera om nödvändigt.

 6. Profilbild för Jonte
  Jonte

  Jag tycker att den var läsvärd, ni som inte tycker om den kan ju själv skriva.

 7. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  håller meed anonym kommer sluta läsa denna blogg.

  helt onödiga inlägg som inte gör någon människa i världen smartare

 8. Profilbild för Jonte
  Jonte

  Haha Anonym så du läser blogg osv för att bli smartare? Då tycker jag gubben att du ska öppna matteboken och börja plugga.

 9. Profilbild för Toffe
  Toffe

  Håll nivån, tack!

  Det är helt OK att ha synpunkter på innehållet här på spelkanalen.com. Det ser vi som positivt för det bidrar till bloggens kvalitet. Att tjafsa med varandra kan ni dock göra någon annanstans.

  Skärpning. Annars slår vi på kommentarsgranskningen igen.

  Kristoffer, spelkanalen.com