Kåmark summerar Premier League

Vi kommer den närmaste tiden att försöka summera de tre toppligorna i Europa med hjälp av tre ”gästexperter”. Först ut är Premier League och vem passar då bättre än VM-hjälten från -94 Pontus Kåmark, som själv spelat flera säsonger i ligan som många anser är världens bästa. Pontus jobbar idag som fotbollsexpert och Ambassadör på Expekt och syns flitigt i media.

Premier League har precis avgjorts. Är Manchester United värdiga vinnare?
Ja, jag tycker helt klart att Manchester United är värdiga vinnare. Klart flest vinster i ligan; 28 st på 38 matcher (Liverpool, Chelsea 25 st), att samtidigt vinna Liga-cupen, semifinal FA-cupen och att vara i Champions League-final visar att Manchester är det bästa laget i England och kanske Europa. Det återstår att se den 27 maj i Rom när finalen mot Barcelona spelas.

Vilket lag är den mest positiva överraskningen i den här säsongens Premier League?
Att nykomlingen Stoke kommer 12:a är imponerande MEN den största positiva överraskningen på mig är Roy Hodgson och Fulham.
Jag har för mig att jag tippade Fulham vid nedflyttningsstrecket men Roy har gjort ett fantastiskt jobb med ett klart begränsat lag. Han byggde tryggt och säkert bakifrån med enorm kontinuitet. Alltså väldigt få förändringar från match till match. Fulham slog Arsenal hemma med 1-0,(0-0 borta) det blev 2-2 mot miljardlaget Chelsea och 2-0 vinst mot Manchester United och visserligen 1-0 förlust hemma mot Liverpool men fick 0-0 på Anfield. Helt otroligt bra gjort. Jag tror och hoppas att Roy får titeln Manager of the year men Sir Alex kanske snor den framför näsan på Roy om han vinner Champions League.

Vilket lag är ”årets flopp”?
Enkelt! NEWCASTLE. 4:e högsta lönebudgeten i hela Premier League. Och spelet har stundtals varit så dåligt att man häpnas när det är rutinerade stjärnor som är ute på planen. En gång är ingen gång, 2 gånger är en vana. Newcastle förtjänade inte att vara kvar i Premier League men jag önskar dom lycka till att komma igen.

Ligans bästa spelare den här säsongen. Vem är det enligt dig?
Oj, många har varit bra men jag måste säga Steven Gerrard. Vilken säsong av både honom och Liverpool. Gerrard blev 3:a i skytteligan bakom Anelka och Ronaldo. Men inställningen och ledaregenskaperna överglänser ända hans fina målskörd.

…och till sist. Vem får lyfta bucklan nästa säsong? Kan någon av utmanarna rubba United?
Oj, ja visst kan ett par lag utmana. Som det ser ut just nu så är det Chelsea och Liverpool. Liverpool har verkligen gjort en kanonsäsong och med något nytt bredvid Torres så kan det bli en kamp ”ända in i kaklet”. Glöm inte att Liverpool gjort mest mål i år, faktiskt hela 9 fler än Manchester United.

Men man får väl avvakta värvningskarusellen innan man vet hur nästa säsong blir. Jag har själv en liten insider att Henry hamnar i Manchester City!!!

8 svar till ”Kåmark summerar Premier League”

 1. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Faaan va coolt att Kåmark pratar ut på Spelkanalen. Mer sånt…

 2. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Henry till Manchester City. Det tror jag när jag ser det.

  I övrigt anser jag att alla som vinner en liga är ”värdiga”. Enda undantaget är väl när Juve vann med ojusta metoder (mutor) för några år sedan.

 3. Profilbild för The K-man
  The K-man

  Rolig läsning, kul att ni fått Kåmark till att skriva här. Bra jobbat!

 4. Profilbild för Masse
  Masse

  Anser att kåmark har fel i att enbart se 3 st lag, i detta fallet är det ju fyra. Ser Arsenal kanske mer som en oväntad, ändå som tänkbar segrare. Har de bara flyt och lyckas värva en balansspelare på mitten och en back. så kan jag se Arsenal som ett alternativ. Wenger har ju värvat bättre innan.

 5. Profilbild för Jörgen
  Jörgen

  Till Masse..

  Ser ut som att adebayor lämnar. kan inte se i dags läget att bentner kan axla den rollen. en ny anfallare måste då in i truppen.
  The gunners får in Rosikty (stavning) som har varit skadad hela året, ser honom som ett nyförvärv.

  Tillbaka till de andra lagen. Ser inte liverpool som ett riktigt topplag. Tydligen är deras ekonomi helt obefintlig, de måste sälja spelare för att kunna köpa spelare. Tror att ett lag som Arsenal kan få alonso på mittfältet. Alonso skulle vara en välkommen spelare i laget. Då arsenal har sett lite tunna ut på just den platsen. Song, Denilson och Alonso som roterar men Alonso som första val.
  Alonso verkar kunna få lämna då Liverpool verka vilja investera i G.Berry från Aston villa.
  På det hela taget så ser Arsenal ut mer och mer som ett topp-lag. får truppen hålla sig fri från skador. De unga som alltid är väldigt många i Arsenal tar ett kliv till och utvecklas.
  Så kan Arsenal gå långt. inte hela vägen men till 2 plats?

  Det gäller Liverpool så har de alltid en stark trupp. Grerrad, Torres, kuyt, de väldigt bra offensiv just som Kåmark säger här, Ack så dåliga backåt.

  Man utd har gjort en fantastisk säsong och tror de får de tuffare nästa år. de har en bra grund att stå på med vidic och rio i mittlåset. i år var de ju bredden med fletcher,Park, scholes,berbatov. spettsen med rooney, ronaldo mm. att bara kunna köpa en som som berbatov för ca 300 miljoner är styrka. Ekonomin verkar dock väldigt konstig? har jag fått allt rätt så amoterar Man utd 81 miljoner pund. viket är en otrolig summa. Händelsen till detta är som jag poienterar hur jag uppfattat det.

  När de Amerkanska ägarna köpte klubben satte de lånen på klubben och de har därför ett ex antal miljader i skulder.

  Enda laget som går plus av ”The Big Four” är just Arsenal. Arsenal har amoteringar på 20-30 miljoner pund men går plus runt 20-30 miljoner också.

  Senast Liverpool gick plus, var när de vann europa cupen 2005 då gick de plus 6 miljoner.

  vi får se hur det går i det långa loppet. Arsenal sägs till exempel få en uzbek till ägare och få några miljader så som chelsea.

  vem vet? händelser som detta har hänt innan. ser man tillbaka hände det samma med Leeds. Leeds som huserar i league-1 nu, Alltså under coca-cola championship. vad som händer får tiden utvisa.

  MVH/ Jörgen

 6. Profilbild för Jörgen
  Jörgen

  kommentera inte stavningen eller stor och liten bokstav. missade detta i stridens heta.

  MVH/ Jörgen

 7. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Jörgen – Arsenals tid är förbi. Det är bara en tidsfråga innan någon annan klubb ersätter dem i ”big four”.

 8. Profilbild för Jörgen
  Jörgen

  Till Anonym..

  Kul att du säger det. Argumentet du säger det med är nog det som mest övertygande. tror jag gör en kovändning och ändrar mig helt.

  MVH// Jörgen