Diljen Otlu: I haven’t seen Makélélé…

6 juli, 2009

Spelkanalen.com är stolta över att kunna presentera Diljen Otlu som gästkrönikör. Diljen driver sajten Braxingen.se, med en av nätets mest framgångsrika spelfonder.

Den 1 juni 2009 tog Florentino Pérez över som president i Real Madrid. Efter drygt en månad i befälet har han hunnit med att värva storstjärnor och etablerade världsnamn som Kaká, Cristiano Ronaldo, Albiol och Benzema för drygt 2,2 miljarder kronor. Det är en gigantisk summa som slår ut alla transferrekord i fotbollens historia. Återigen hamnar diskussionen kring huruvida man kan köpa framgång eller ej. Pérez lärde oss under sin förra sejour i klubben att det gick att köpa framgång. Pérez kommande period i Real Madrid kommer att lära oss att inga storstjärnor i världen gör ett lag.

Inför säsongen år 2000/2001 vann Florentino Pérez presidentvalet i Real Madrid med vallöftet att värva Luis Figo från Barcelona. Affären som sades vara omöjlig kom som en chock för alla Barcelona-supportrar. Pérez värvade Barcelonas bästa spelare och fortsatte sin gigantiska värvningskampanj med att värva Zinedine Zidane, Ronaldo och David Beckham. Dåtidens Real Madrid nämns ibland som världens bästa lag genom tiderna. I det laget fanns dock ett begrepp som man aldrig tangerade vid – karaktär.

All fokus riktades mot de storstjärnor som gjorde Real Madrid emellanåt oövervinnliga. Man glömde bort vilken karaktärsspelare Zidane var. Man glömde för all del bort Makélélé. År 2003, när stjärnlaget hade lyckats med att vinna både Champions League och den spanska ligan, begärde Makélélé löneförhöjning. Något som Pérez viftade bort med att han hade bristande konstruktiva färdigheter. Därefter följde ett fritt fall i Real Madrid och Pérez avgick år 2006.

Real Madrids brist har sedan Galácticos-eran antingen varit att man saknat kvalitativa spelare (i Champions League) eller karaktärsspelare (i ligan och Champions League). I dagsläget behöver Real Madrid karaktär. Av Pérez värvningar hittills att döma så har han inte läst på sin läxa.

Kaká är en oerhört begåvad spelare som kan uträtta mycket på egen hand.
Benzema har inte stött på prövningarna för att kunna höja karaktären i Real Madrid.
Albiol kommer att vara viktig för defensiven, men är för oerfaren för att kunna spela hem en stor titel till Real Madrid.

Ronaldo gjorde visserligen drygt 40 mål under en säsong i Premier League, men har aldrig någonsin varit spelaren som kan ta ett helt lag under sina axlar när det bränner till som mest. Det är karaktär. Det är Zidane. Det är Makélélé. Och hans efterträdare har jag inte sett skymten av i Pérez värvningsstrategi.

Diljen Otlu, Braxingen.se

***
Kommer Real Madrid att ta la Liga-titeln från Barcelona? Vad tror du? Kommetera!

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se |

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 10 comments }

Anonymous juli 6, 2009 kl. 10:03

Lyckas inte Real med det här laget så kommer de aldrig att lyckas.

Simon juli 6, 2009 kl. 11:10

Håller med helt å hållet. Real Madrid saknar karaktär. Jag skulle bli väldigt förvånad om Real Madrid vann ligan eller CL kommande säsong. Om man jämför Reals lag med Barcas så tycker jag fortfarande att Barcas är betydligt bättre trots dessa stjärnvärvningar. Om man jämför dem spelare för spelare tycker jag att Messi är bättre än Ronaldo och Xavi bättre än KaKa även om de har helt olika spelstilar. I mina ögon håller Etoo och Benzema samma klass liksom albiol och barcas mittbackar. Jag tror dessutom att Real aldrig kommer kunna fungera lika bra som Barca med de spelare som de har nu. Så för mig är Barcelona storfavorit till att ta hem La Liga och oddset runt 1.90-2 är taget. Jag tycker däremot att CL är helt öppen och tycker att Chelsea, Liverpool, United och Barca är de lag med störst chans.

ErikBraaten juli 6, 2009 kl. 12:05

ErikBraaten är hemma från semestern och videobloggar för första gången! Ta en titt 😉

Diljen skriver vassa krönikor! Grattis Toffe!

Anonymous juli 6, 2009 kl. 12:37

Real Madrid kommer att äga i år!!

Anonymous juli 6, 2009 kl. 15:24

Klubbkänsla bygger man inte genom spektakulära värvningar. Titta på Man C. De sportsliga framgångarna uteblir, trots obegränsad kassa.

Adde juli 7, 2009 kl. 09:42

Har Barca presenterat några nyförvärv?

/Adde

Eklund juli 7, 2009 kl. 10:13

Nej, det har de inte.

Mycket synd att Real skulle värva Ronaldo. Kaká gillar jag, men inte vidare Ronaldo.

Hoppas verkligen Robben blir kvar; mycket härlig spelare! =)

/Hala Madrid

Anonymous juli 7, 2009 kl. 11:56

Ser fram emot El Clasico!

Eklund juli 7, 2009 kl. 15:39

Idag ligger ett tennisspel närmast till hands. Får se hur jag gör. Kanske en minislant; blir ju spännande isf!

Vill dock gärna ha mer info om det jag funderar på först.

Eklund juli 7, 2009 kl. 22:39

Tennisen "laggar"; regnuppehåll…

Har ett förmodat spel tills imörn! Si ja!

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.