AIK-Djurgården – Sveriges El Clásico?

28 september, 2009

Fotbollsvärlden har flera heta derbyn. El Clásico och Old Firm är väl de första som man kommer att tänka på när man funderar kring just derbymatcher. Jag tror också att Manchesterderbyna kommer att få liknande status de närmaste åren. Jag undrar just hur många spaltmeter det skrevs om United-City nu senast. Det kändes som sportsidorna var fyllda…

Nåväl, i kväll är det dags för det som somliga skulle beteckna som Sveriges El Clásico. Bottenlaget Djurgården möter topplaget AIK i fotbollsallsvenskan och alla ingredienser för en intressant match finns. Matchen är för det första otroligt viktig för båda lagen – men av helt olika anledningar. AIK slåss om guldet och eftersom man har betydligt sämre målskillnad än Blåvitt så är det viktigt att plocka trepoängare i slutspurten. Djurgården å andra sidan slåss för sin överlevnad i högsta divisionen. Lägg sedan till en gnutta hat sedan generationer tillbaka och krydda med lite överförfriskade supportrar, ett par minibussar med kravallpoliser och vi har alla förutsättningar för att fylla de svenska kvällstidningarna ännu en dag…

I skrivande stund ser oddsen ut så här: AIK-Djurgården, 1,50-3,75-7,25. Oddsen kommer från Expekt.com

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se |

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 4 comments }

ErikBraaten´s Speltips september 28, 2009 kl. 10:18

Toffe, hos mig får du motiveringar till varför Elfsborg och Brann är bra vinnare idag!

Diljen september 28, 2009 kl. 11:34

Sveriges El Clásico måste väl ändå vara IFK Göteborg vs AIK. Mer likheter som t ex storleken på klubbarna, framgångsrikare. Dessutom representerar El Clásico inte två klubbar från samma stad, utan snarare två klubbar som storsatsar från två olika håll i landet. Men visst, när man letar likheter så hittar man även hur många skillnader som helst. AIK och IFK Göteborg har inte det historiska förankrandet som Real Madrid och Barcelona har. Listan kan göras lång.

Toffe september 28, 2009 kl. 11:54

@Erik: Snyggt tippat i går förresten – lycka till med dina drag idag.

@Diljen: OK, låt oss säga Sveriges "Old firm" istället, så kanske likheterna blir större. Men det lät inte lika bra i rubriken 😉

I skottarnas fall finns det väl även religiösa motsättningar som ytterligare förstärker "hatet" mellan klubbarna, så någon klockren motsvarighet är nog svår att hitta…

ErikBraaten september 28, 2009 kl. 20:13

Det gick ju riktigt bra Toffe! 🙂

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.