Lördagens feta favoriter

Barcelona, Real Madrid, Manchester United och Liverpool är några av Europas storlag som ger sig in i elden i morgon. De här lagen förlorar inte många matcher på en hel säsong och även i morgon är alla stora favoriter. Här kommer en lite genomgång av helgens ”feta favoriter”, och vi börjar i Spanien…

Malaga-Barcelona
Barcelona möter Malaga och jag tror inte att det finns någon som tror att Zlatan Ibrahimovic, Messi och de andra storstjärnorna kommer att gå på en mina. Tvärtom talar det mesta för en riktig storseger. Jag såg Barcelona senast mot Racing Santander och även om det kanske inte var världsklass på motståndet så imponerar katalanerna något oerhört. Bollinnehavet var 72 procent (om jag minns rätt…) vilket innebär att Barca hade bollen i ca 65 minuter av matchens 90. Det är jobbigt att möta ett sånt lag. Barca står i ca 1,25 – visserligen känns det säkert men jag kan inte påstå att det lockar. Inte ens handikappspelet ger vidare utdelning så jag tror vi lämnar den här matchen orörd.

Stoke-Manchester United
Stoke var nära att skrälla mot Chelsea för någon vecka sedan, men det blev förlust på övertid hemma på Britannia Stadium. United har imponerat hela säsongen, möjligen med undantag av uddamålsförlusten mot Burnley i den andra omgången. De senaste fyra matcherna har maskinen från Manchester producerat hela 14 mål viket visar vilka offensiva kvaliteter som finns i laget. Stoke har visserligen varit starka hemma hittills, men mot Sir Alex manskap räcker man inte till. Jag har sett tvåan till 1,42 och jag är sugen på att lira den

Real Madrid-Tenerife
Christiano Ronaldo och de andra storstjärnorna i Real Madrid, hemma på Santiago Bernabu – mot Tenerife. Kan det sluta på mer än ett sätt? Nej, jag tror faktiskt inte det. Här finns risken att bortamålvakten får kröka rygg ett antal gånger – det är till och med ganska troligt. Oddset är av förklarliga skäl inte speciellt attraktivt, men den som har resurser kan nog plocka fram den stora plånboken och kassera in en säker slant till 1,10.

Liverpool-Hull
Liverpool är det enda av ”big four-lagen” som spelar hemma. Motståndet består av ett Hull som börjat säsongen fullständigt bedrövligt. Vi minns alla vilken fin säsongsupptakt som Hull svarade för förra året, men det finns som sagt inga spår av det i år. Laget har släppt in mest mål i hela Premier League och ligger näst sist i tabellen. Liverpool har fått igång sitt målskytte och har nu tre raka segrar (Bolton, Burnley, West Ham), med den sammanlagda målskillnaden 10-4. Även Liverpool är en favorit som håller i helgen. Oddset är däremot inget att hänga i den berömda julgranen.

Wigan-Chelsea
Tvåan här känns klockren och 1,35 kan funka bra i kombinationsspel. Personligen skulle jag inte spela den som singel, även om det förmodligen är ett säkert spel. Chelsea har släppt in tre mål på sex matcher och gjort 15 framåt – Wigan däremot har gjort fyra mål framåt och släppt in 12. Statistiken talar för Chelsea och klasskillnaden avgör. Bombtvåa.

Kombinationsspel är egentligen inget vi rekommenderar, och definitivt inte femlingar, men för skojs skull kollade vad ett spel på samtliga favoriter (en femling) ovan skulle ge och det landade på 3,02. Oddsen kommer från Unibet.

Follow Spelkanalen.com | Spela Gratis – Gamblingonline.se |

8 svar till ”Lördagens feta favoriter”

 1. Profilbild för Tly
  Tly

  Själv kör jag nästan bara femlingar eller mer eftersom man får så bra odds till låga pengar. Känns även väldigt gött när man väl får in en sjuling tex.

 2. Profilbild för Toffe
  Toffe

  Det skulle vara intressant att höra vad du har för statistik på dina sjulingar? 😉

 3. Profilbild för Tly
  Tly

  Nja är en nybörjare blev medlem på unibet pågrund av att man skulle få en Liverpool tröja på köpet som inte kommit ännu:/ Så blir väll tvungen att skicka ytterliggare ett brev å fråga när den kommer. I början spela jag bort bland annat 108 kr på barca men sen dess har det gått uppåt å ligger på 1440kr efter en månads spelande 😉 Har ingen direkt statistik men ska börja med det nu. Brukar spela först på en eller två säkra matcher sen lägga en 20-lapp på en stor kombination för att chansa eftersom om man förlorar har man ändå gått plus på det säkra spelet. Som sagt storlagen PL, barca och real m går nästan alltid att lita på. Säkra kort.

 4. Profilbild för Eklund
  Eklund

  Själv har man "fastnat" i odds kring 1,80-2,00 ggr pengarna. Anledning: Specialspel och främst hörnor. Lätt det roligaste och samtidigt mest avslappnade spelet. Jag älskar det.

  Risken med storfavoriterna är ju att när de väl fälls, så fälls man själv – om man nu spelat på dem – kanske lite väl ordentligt.

 5. Profilbild för Toffe
  Toffe

  @Tly: Vi spelar till nästan bara singelspel numera. Det händer att vi lägger ett kombinationsspel någon enstaka gång, men absolut aldrig fler än tre matcher…

  @Eklund: Hörnspel har jag aldrig testat, men det är säkert kul.

  …och visst faller man tungt när favoriterna väl faller. Minns t.ex. när Espanyol slog Barca förra säsongen.

 6. Profilbild för Eklund
  Eklund

  Så du menar att du inte har ryggat mig? :/

  😉

 7. Profilbild för Eklund
  Eklund

  Kom förresten på nu att jag glömt meddela vidare besked i något jag diskuterade med dig tidigare, för några månader sen… 😉

 8. Profilbild för Toffe
  Toffe

  @Eklund: Jag tror jag vet vad du syftar på. Skicka mig ett mail med besked. Jag tror förresten att jag har ett "ämne" som skulle intressera dig…