Krysset – spelbolagens kassako

Ärligt talat, hur ofta spelar du kryss. Jag tog en snabb titt bakåt och på en bra bit över tvåhundra spel har vi spelat ett (1) kryss. Om man tittar på exempelvis på stryktipset så innehåller en normalkupong 2-5 kryss av 13 möjliga. Men varför satsar man så sällan på ett oavgjort resultat? Ofta när man analyserar en match på förhand så väger man de båda lagens form, hemma/bortastatistik, målsnitt och så vidare på guldvåg. Hittar man inget stöd i statistiken för seger för det ena eller andra laget så blir det ofta att man avstår. Kryss är ofta något som man inte ens överväger.

Givetvis är alltid ett kryss en chansning, eftersom det kommer att vara ovisst ända till slutsignalen. Däremot ger krysspel ofta ett högt odds vilket egentligen borde locka till spel…

Hur tänker ni? Brukar ni spela kryss? Jag tror att spelbolagen gör fina vinster varje gång en match slutar oavgjord eftersom ytterst få spelare ens överväger krysset.

Läs också: ”9 tips för dig som vill bli en bättre spelare”.

***
Satt och kollade på Barcelona igår. Zlatans målsvit tog slut i går och för ovanlighetens skull så imponerade inte katalanerna. Målet däremot, var en riktigt läckerbit – en rökare i krysset av Pedro.

8 svar till ”Krysset – spelbolagens kassako”

  1. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

    Jag spelar mkt sällan kryss men det händer nån gång i bland. Typ i hockeyn brukar altid nån match gå till sudden.

  2. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

    Det händer allt att jag spelar kryss. Oftast när ett topplag har en svår bortamatch tillmötes då händer det att krysset kommer fram. T.ex. på Kazan – Inter i förra CL-omgången satt krysset fint!

  3. Profilbild för eyebet.net
    eyebet.net

    Helt sant, jag har också grubblat över det där med kryssen. Ta bara som idag, jag tror på oavgjort mellan Herta-Hamburg och Sevilla-Real men ändå avstår jag dom spelen. Lika så cl kvalet så trode jag på ett x mellan BM-Juve, men avstod där med.

  4. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

    Spelar det faktiskt till och från. Ett mycket pålitligt X-lag som sällan gör mig besviken är Dortmund. Även Newcastle var pålitligt de de spelade i PL.

  5. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

    Jag spelar alltid kryss om det är två formstarka lag.

  6. Profilbild för Lincoln
    Lincoln

    Spela på kryss i franska andradivisionen (Ligue 2) och Argentinska ligan.

    Det brukar gå bra 🙂

  7. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

    Jag lever på att spela kryssmatcher. Om man studerar ligastatistik i alla möjliga länder så ser man att det blir nästan 30% kryss totalt i de flesta serier och i vissa även nära 40% (League 2 FRA). Att då ofta få över 3,25-3,30 på kryssen är ju lönande i längden då man även själv kan välja ut troliga kryssmatcher.

  8. Profilbild för Anonymous
    Anonymous

    Spelar också väldigt sällan X. Dock matchen mellan Irland-Italien för nån vecka sedan spikade jag krysset, vilket bara va så förutsägbart. Starka magkänslor gör att man provar singelkryss ibland. 😉