Mäkitalo: San José vinner!

Thomas Mäkitalo driver en blogg om NHL på Eurosport.se där han dagligen skriver om det senaste runt världens bästa hockeyliga. Han publicerar även speltips på sin blogg och från och med i dag kommer han varje helg publicera ett spel här på Spelkanalen.com. Välkommen till ”Helgens NHL-tips”.

St. Louis Blues – San Jose Sharks
Spel: San Jose (inkl OT)
Odds:  1,781
Bolag: Pinnacle
Matchstart: 02.00

Formstarka San Jose tappade en poäng nu senast när man förlorade mot Dallas efter förlängning nu senast men vi tror att de genast hittar tillbaka till det vinnande spåret. Innan den snöpliga förlusten mot Dallas hade man åtta segrar på sina nio senaste matcher och även den förlusten kom efter straffar.

Laget har även otroligt bra special teams, inte minst boxplayet fungerar utmärkt. På sina nio senaste matcher har man endast släppt in ett mål på 28 numerära överlägen samtidigt som Blues har haft vissa problem med sitt spel i numerärt överläge de senast tio matcherna.

Kvällens hemmalag Blues skrällde och slog Vancouver med hela 6-1 i tisdags bara för att sedan hitta tillbaka ”till sitt rätta jag” när man förlorade mot Nashville i torsdags. Faktum är att efter dubbelsegern mot Detroit i Stockholm har laget endast fyra segrar på 14 matcher. Dessutom har man stora problem att göra mål, bortser man från 6-1 mot Vancouver har man ett målsnitt på 0,8 mål på sina sex senaste matcher.

Jag ser inte hur San Jose som blivit något av specialister när det gäller grundserien ska kunna tappa den här matchen. Ett lag som presterar sin bästa hockey under serielunken ska inte ha några problem att slå Blues på bortaplan i natt.

Vi ryggar alltså det här spelet i spelfonden:

St. Louis-San José (inkl. OT), 2
Odds: 1,78, insats: 30 kr @ pinnacle

7 svar till ”Mäkitalo: San José vinner!”

 1. Profilbild för Toffe
  Toffe

  Funderar på att rygga det här spelet i spelfonden. Vi litar såklart stenhårt på vår nya NHL-expert 😉

 2. Profilbild för Mäkitalo
  Mäkitalo

  Toffe, kul att du ryggar. Det känns som ett otroligt bra spel till det höga oddset. Känns som att det borde ligga nere vid 1,6-1.65 ungefär trots att de är på bortaplan.

  /Mäkitalo

 3. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  Vad f-n betyder special teams?

 4. Profilbild för Eklund
  Eklund

  Special teams är spelet i Box- och Power Play. 🙂

 5. Profilbild för Anonymous
  Anonymous

  slutade inte matchen 1-3?

 6. Profilbild för Toffe
  Toffe

  @anonym: Jo du har rätt. Sharks vann ju!! Kollade snabbt på nhl.com i morse och där stod det 3-1. Men amerikanarna sätter tydligen inte hemmalaget först…

  Inlägget är nu korrigerat. Tack för att du är uppmärksam!

 7. Profilbild för Mäkitalo
  Mäkitalo

  Skönt att första spelet här på Spelkanalen gick in. Vi får hoppas det fortsätter lika bra kommande helger.

  /Mäkitalo