Inför kvällens Champions League

Det börjar dra ihop sig till slutspel i turneringen där Europas bästa klubblag kämpar om den åtråvärda CL-bucklan. Regerande mästare är som alla känner till Barcelona, men i årets upplaga har man ställt till det lite för sig. Nyckelmatch i kväll hemma på Nou Camp mot gruppledaren Inter som Barca helt enkelt inte får förlora. Om Inter skulle besegra katalanerna och Rubin Kazan samtidigt hemmaslår Dynamo Kiev, ja då är det mycket som talar för att Zlatan och Barcelona inte ens tar sig till slutspel – vilket väl skulle vara tidernas Champions League-skräll. Barcelona är naturligtvis grymt bra, men den där riktigt magiska formen som de visade i upp i säsongsinledningen har lyst med sin frånvaro den senaste tiden.

Jag tror att hela fotbollseuropa vill se Barcelona i slutspel (nåja, nästan i alla fall…), och jag tror också att det blir så. De riktigt bra lagen har en förmåga att prestera på topp när det verkligen gäller. Men vi ska komma ihåg att det är två tuffa matcher kvar för Zlatan och company – Inter hemma och bortamatch i Ukraina mot Dynamo Kiev i sista omgången.

Vilka väljer Inter?
OM Inter och Kazan vinner sina matcher i kväll så är Inter klara för slutspel. Eftersom Inter och Kazan möts i den sista omgången så skulle Inter i princip kunna välja vilka motståndare de vill ha med sig till slutspelet. Släpper de en poäng till Kazan så är Barcelona helt borta från slutspelet och får istället inrikta sig på spel i Europa League.

Kvällens matcher är…
Rubin Kazan – Dynamo Kiev
Arsenal – Standard
AZ Alkmaar – Olympiacos
Barcelona – Inter  
Fiorentina – Lyon   
Debreceni – Liverpool
Rangers – Stuttgart
Unirea Urziceni – Sevilla

Som vanligt när det är dags för Champions League så erbjuder Unibet alla nya kunder möjligheten att lägga ett helt riskfritt spel. Du får alltså pengarna tillbaka om du förlorar!

Klicka här för att utnyttja erbjudandet från Unibet.

4 svar till ”Inför kvällens Champions League”

 1. Profilbild för Lincoln
  Lincoln

  Vill bara säga att om Inter och Rubin Kazan vinner ikväll är Barcelona helt borta från åttondelsfinalerna även om Inter inte släpper en poäng till Kazan i sista matchen.

  Rubin har vid vinst ikväll 8p och om Barca förlorar har katalanerna 5p och då spelar det ingen roll vad som händer i sista omgången eftersom Rubin Kazan har bättre inbördes statistik mot Barca.

 2. Profilbild för Toffe
  Toffe

  Lite snabb efterforskning visar att du har helt rätt. Av någon anledning så väger inbördes möten tyngre än målskillnad i Champions League.

  En faktamiss från vår sida…

 3. Profilbild för EXTRATID
  EXTRATID

  Jag vågar inte spela Barcelona ikväll. Vet inte varför men det känns bara som Mourinhos gäng kommer att gneta till sig en poäng på något vis. Även om jag inte hoppas detta.

  Jag har även spelat Sevilla ikväll…det måste väl kännas som ett rätt bra spel? Eller vad känner ni?

  Annars ligger fokus på Coca Cola League One.

  / MVH http://extratid.blogspot.com/

 4. Profilbild för Toffe
  Toffe

  @extratid: Det som oroar lite är ju i så fall att Sevilla redan är klara för slutspel och Unirea tvärtom har väldigt mycket att spela för…

  Jag önskar dig lycka till, men vi låter CL-matcherna vara i kväll.