Mäkitalo: Målrikt i L.A.

21 november, 2009

Thomas Mäkitalo driver en blogg om NHL på Eurosport.se där han dagligen skriver om det senaste runt världens bästa hockeyliga. Han publicerar även speltips på sin blogg och varje helg delar han med sig av sina speltips här på spelkanalen.com.

Los Angeles-Calgary, över 5,5 mål
Odds: 2,0 @ Pinnacle
Matchstart: 22.00

Bolagen tror helt klart på ett underspel här med så låga odds som 1.75 på vissa håll. De flesta bolagen håller överspelet runt 1.85-1.90 men Pinnacle sticker ut hakan och erbjuder det till 2,0 vilket vi ryggar direkt.

Hemmastarka Los Angeles tar emot Calgary och mycket pekar mot att det här blir en målrik tillställning. Ser man till historiken mellan lagen så har fem av de senaste åtta matcherna gått över 5.5 mål och åtta av Los Angeles senaste elva hemmamatcher har gått över den satta linan.

Det råder dessutom interna stridigheter inom laget då lagets nya tränare Brent Sutter och stjärnbacken Dion Phaneuf hade en het ordväxling efter förlusten mot Colorado. Den efterföljande matchen stod man för sin sämsta insats för säsongen och förlorade med hela 7-1 hemma mot Chicago och bland annat sviktade man i det så viktiga spelet i numerärt underläge. På fem boxplay släppte man in hela tre mål. Jag ser inte hur de plötsligt ska hämta upp sig från det här och jag skulle tro att Kings får några enkla mål idag.

Att hemmalaget sedan har Anze Kopitar som toppar NHL:s poängliga talar inte heller direkt för ett underspel. Tre av lagets fem senaste totalt har gått över 5.5 mål och man avlossar riktigt mycket skott, på sina fem senaste matcher har man pendlat mellan 30-39 skott per match.

För Calgarys del är det inte helt oväntat Jarome Iginla som visar vägen offensivt, han har gjort tio mål och noterats för 15 poäng de senaste tolv matcherna.

Matchen sänds på Viasat Hockey och Viasat Sport HD

***
Vi kommer rygga det här spelet i spelfonden. Vi ligger redan ganska tungt lastade inför lördagens fotbollsmatcher, men vi avsätter ett liten peng åt detta. Det gick ju bra förra veckan…

Alltså:
Los Angeles-Calgary, över 5,5 mål

Odds: 2,00, insats: 20 kr @ pinnacle

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 5 comments }

Brainie november 21, 2009 kl. 15:46

Haha, felstavning va…? Bestäm dig, Mäktialo eller Mäkitalo 🙂

Tack för en bra blogg!!

Mäkitalo november 21, 2009 kl. 15:49

Det stavas Mäkitalo 🙂

Toffe november 21, 2009 kl. 16:58

Ops! Nu såg jag det…

Det får vi ta och fixa till.

Toffe november 21, 2009 kl. 23:49

Fyra mål efter två perioder. Hoppet lever…

Mäkitalo november 22, 2009 kl. 00:32

Det spelet satt fint, man kan lita på Iginla 🙂

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.