Nu har Barcelona tagit tillbaka initiativet…

Tisdagskvällen kunde knappast ha slutat bättre för Barcelona. Klar seger mot Inter samtidigt som Rubin Kazan spelade oavgjort mot Dynamo Kiev. Inför sista omgången är det nu plötsligt Barca som leder gruppen och Inter och Kazan får spela en direkt avgörande match om den sista slutspelsmatchen. Barcelona kan kan teoretiskt missa slutspel om de förlorar med 3-0 mot Kiev, samtidigt som Inter-Kazan inte slutar oavgjord (om jag räknat rätt i min snabbanalys av tabellen…). Sannolikheten för att det ska inträffa är…inte stor.

Noterbart är också att Liverpool nu är utslagna ur Champions League. Trots vinst mot Debrecen från Ungern så är man för långt efter. Fiorentina slog Lyon och säkrade därmed den sista slutspelsplatsen från grupp E. Liverpool får istället rikta in sig på vidare spel i Europa League. De engelska färgerna försvarades istället av Arsenal som utan större problem slog Standard Liege. Obesegrade som man är, är man givetvis klara för slutspelet.

Redan i morgon är det dags för nya spännande CL-matcher. Du missar väl inte chansen att spela helt riskfritt?

2 svar till ”Nu har Barcelona tagit tillbaka initiativet…”

 1. Profilbild för Martin
  Martin

  Barca är klara för avancemang! Barca har 8p, Inter 6p och Kazan 6p. Eftersom Inter möter Kazan i sista matchen så kan inte både Inter och Kazan ta sig förbi Barca om de förlorar.

 2. Profilbild för Martin
  Martin

  Glömde bort Kiev…. 🙂

  Då är det som du skrev, vinner Kiev med 3 mål över Barca så tar de deras plats om något av lagen Inter och Kazan vinner matchen.