Stor spelskandal – 200 uppgjorda matcher

20 november, 2009

Polisen och UEFA har börjat nysta upp en enorm spelhärva med sammanlagt ca 200 uppgjorda matcher i nio olika länder. De flesta matcherna kommer från lägre divisioner, men även ett antal matcher i Champions League och i Europa League misstänks vara uppgjorda.

Än så länge har 17 19 personer gripits men polisen misstänker att hundratals personer är inblandade. Enligt SR så misstänks lag, domare, spelare, läkare och tränare ha tagit emot pengar för att påverka utgången i matcherna, medan huvudmännen i nätverket har satsat pengar på matcherna.

Bli kund hos ett nytt spelbolag och hämta din bonus redan idag!
Unibet- 1200 kr i bonus till nya spelare

Fler bra insättningsbonusar...

Ingen är väl egentligen förvånad, men om det stämmer att matcher i Champions League har varit uppgjorda så är det naturligtvis otroligt anmärkningsvärt. Troligtvis handlar det om kvalmatcher, men det spelar egentligen ingen roll. Det är oerhört allvarligt om matcher inte avgörs på planen utan av maffialiknande organisationer som tjänar grova pengar på uppgjorda matcher. Att helt få bort det är naturligtvis omöjligt, speciellt i lägre divisioner där spelare och ledare inte har skyhöga löner, och därför lockas att ta emot mutor eller prylar för att påverka resultatet i matcherna. Det viktigaste är att man hela tiden bekämpar den här typen av bedrägerier och ser till att de som försöker fuska genom att muta spelare och domare aldrig kan känna sig trygga. Förhoppningsvis kan dagens avslöjande störa verksamheten så pass mycket att den här otäcka utvecklingen bromsas upp.

Fortsättning lär följa…

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 1 comment… read it below or add one }

Fredde november 20, 2009 kl. 23:53

Det är väl bara början antar jag?

Svara

Leave a Comment

Senaste artiklarna på spelkanalen:

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Knappt har vi korat 2015 års mästare, men det är redan dags att flytta fokus till nästa säsong. Nu väntar ett par månaders sommarupphåll, i vanlig ordning fylld av silly season-rykten, men redan tidigt i augusti så drar det igång igen. Spelschemat för premiäromgången är redan här och alla fotbollsälskare väntar nu bara på att […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Betsafe har sedan länge profilerat sig genom att synas i extremsportsammanhang och de fortsätter nu sin satsning på Gumball 3000. Den numera ganska välkända biltävlingen startade i år i Stockholm, med första etappmålet i Oslo. Så småningom ska en vinnare koras när deltagarna gå i mål i Las Vegas. Tävlingen brukar ha massor av […]

Läs hela artikeln →

Spelbolaget Nordicbet har engagerat de båda fotbollsprofilerna Sladjan Osmanagić och Bojan Djordic för att resa runt i Sverige och ”ta tempen” på fotbollen. I de första avsnittet får vi stifta bekantskap med uppstickarlaget Dalkurd FF i Borlänge som sedan de grundades 2014 klättrat genom seriesystemet och återfinns nu i division 1 norra. Där finns också […]

Läs hela artikeln →

Snön ligger fortfarande djup i stora delar av Sverige, men idag kom ett av de första vårtecknen – nämligen det allsvenska spelprogrammet. Säsongen drar igång lördagen den 4 april, och årets premiärmatch spelas mellan nykomlingarna Hammarby och Häcken. I omgång tre (matchen kommer spelas den 13 april) är det dags för första stockholmsderbyt, då Hammarby […]

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.