Stor spelskandal – 200 uppgjorda matcher

20 november, 2009

Polisen och UEFA har börjat nysta upp en enorm spelhärva med sammanlagt ca 200 uppgjorda matcher i nio olika länder. De flesta matcherna kommer från lägre divisioner, men även ett antal matcher i Champions League och i Europa League misstänks vara uppgjorda.

Än så länge har 17 19 personer gripits men polisen misstänker att hundratals personer är inblandade. Enligt SR så misstänks lag, domare, spelare, läkare och tränare ha tagit emot pengar för att påverka utgången i matcherna, medan huvudmännen i nätverket har satsat pengar på matcherna.

Ingen är väl egentligen förvånad, men om det stämmer att matcher i Champions League har varit uppgjorda så är det naturligtvis otroligt anmärkningsvärt. Troligtvis handlar det om kvalmatcher, men det spelar egentligen ingen roll. Det är oerhört allvarligt om matcher inte avgörs på planen utan av maffialiknande organisationer som tjänar grova pengar på uppgjorda matcher. Att helt få bort det är naturligtvis omöjligt, speciellt i lägre divisioner där spelare och ledare inte har skyhöga löner, och därför lockas att ta emot mutor eller prylar för att påverka resultatet i matcherna. Det viktigaste är att man hela tiden bekämpar den här typen av bedrägerier och ser till att de som försöker fuska genom att muta spelare och domare aldrig kan känna sig trygga. Förhoppningsvis kan dagens avslöjande störa verksamheten så pass mycket att den här otäcka utvecklingen bromsas upp.

Fortsättning lär följa…

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

{ 1 comment }

Fredde november 20, 2009 kl. 23:53

Det är väl bara början antar jag?

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.