Spelar du hos Svenska Spel?

15 december, 2009

Sitter och läser en intervju med Svenska Spels VD, Meta Persdotter i senaste numret av Internetworld med ruriken ”Hoten mot Svenska Spel”. På nätet är bolaget redan konkurrensutsatt, men i våra spelbutiker är man fortfarande i monopolställning – frågan är bara hur länge till?

Många som går över från att spela i den lokala tobaksaffären till att börja lägga sina spel på nätet väljer ”av tradition” Svenska Spel. Efter hand upptäcker många att andra spelbolag ofta erbjuder ganska mycket högre odds och man skaffar ett konto hos ytterligare någon aktör på marknaden.

Svenska spel lever mycket på sitt goda rykte. Varumärket förknippas med kvalitet, säkerhet och trygghet. En annan viktig sak som bolaget själva ofta framhåller är att mycket av vinsten faktiskt går tillbaka till svensk idrott (ca 1,5 miljarder per år). Uppenbarligen så tar många spelare hänsyn till de här faktorerna eftersom bolaget på den konkurrensutsatta nätspelsmarknaden har en marknadsandel på hela 30 procent.

Bolaget säger själva att de inte är ett affärsdrivande bolag som vinstmaximerar, utan att de ska ha en ”…god balans mellan omtanke och god lönsamhet”. Svenska spel gör en vinst på ca 5 miljarder kronor per år.

Framtiden
Med stor sannolikhet kommer Svenska Spel att förlora den monopolställning som man idag har på den svenska marknaden. Enligt den statliga spelutredningen kommer andra bolag att kunna ansöka om en licens för att få bedriva spelverksamhet i Sverige. Enligt utredningen kommer dock särskilt beroendeframkallande spel som kasino och poker inte få bedrivas i Sverige av någon annan än Svenska Spel…

Förutom att Svenska Spel förknippas med trygghet och säkerhet så är bolagets styrkor främst de starka varumärkena. Vad sägs till exempel om Stryktipset, Lotto, Keno med mera. Det blir en verklig match för konkurrenterna att försöka stjäla alla trogna stryktipskunder.

Spelar du hos Svenska spel? Jag tror att sannolikheten för att den här bloggens läsare främst använder andra bolag är ganska stor…

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.